Bones intencions pel Mataró de 2022

Tots els grups municipals, a excepció de la CUP, subscriuen una declaració inicial per donar impuls al Pla Estratègic de la ciutat

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 18 Octubre 2016 16:27

Firma pacte Mataró 2022

Una declaració de bones intencions. Representants de tots els grups municipals menys la CUP. Una signatura protocol·lària i la foto de rigor. I l'horitzó de l'any 2022. La sala dels lleons de l'Ajuntament va ser dimarts l'escenari d'un acte amb aquests ingredients i amb la clara voluntat per part tant del govern com de l'oposició, que el Pla Estratègic de la ciutat pels pròxims sis anys no quedi tancat en un calaix. "No ens podem permetre fallar, la ciutat necessita definir un model de desenvolupament i tots plegats creiem en la ciutat, els ciutadans, les empreses i les entitats" explicava Francesc Teixidó. El líder d'ERC, primer partit de l'oposició, i president de la comissió específica d'aquest Pla.

L'Alcalde David Bote va deixar clar que "el Pla parteix de l'entesa i del compromís de tots els signants" i va advocar per "deixar la lògica de govern i oposició i aixecar la mirada entre tots per treballar pel benestar de tots els mataronins, fent que cada metre quadrat i cada eina de la ciutat sigui una oportunitat". Tant Teixidó com Bote reconeixien que no poden assegurar que el contingut del Pla Estratègic sigui un èxit. L'Alcalde assegurava que "aquest és un Pla de protagonisme compartit i que tots volem que vagi més enllà d'una legislatura o d'un canvi de govern" mentre el republicà afegia que "no ens podem permetre fallar i és important que allò que projectem sigui de tots perquè tingui continuïtat".

Firma pacte Mataró 2022

De moment no hi ha data per a cap proposta concreta emmarcada dins el Pla, però des de l'Ajuntament s'espera que sigui en el decurs del 2017 quan les línies estratègiques de futur puguin quedar clarament definides.

Com funciona?

El que s'ha consensuat fins ara, són els tres grans reptes que la ciutat ha d'afrontar: la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat; la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial; i la imatge, promoció i reconeixement de la ciutat. A partir d’aquí començarà la fase de participació que ha d’aportar els eixos d’actuació per treballar aquests reptes. Segons l'Alcalde David Bote "El Mataró 2022 és un paraigua sota del qual cal entendre tots els plans parcials i sectorials ja en marxa, com el d'educació, promoció de ciutat, el del Port o el del TecnoCampus".

Els ciutadans podran fer les seves aportacions i, de fet, la voluntat de participació va més enllà dels agents i consells habituals. Per això des de l'Ajuntament s'ha establert la web mataro2022.cat des de la qual se centralitzarà tot el procés. El 12 de novembre, a més, hi haurà una jornada per a la participació, de la qual haurien de sortir les primeres propostes a incloure ja al PAM de l'any que ve.