S'engega el projecte "Regidors de barri"

Aquesta iniciativa és una de les accions previstes a l'Acord de Govern i al Pla de Mandat 2015-2019 i que s'inicia dimarts vinent, dia 5

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 29 Juny 2016 10:10

Regidors de barri

En marxa les noves figures de regidors de barri a la ciutat de Mataró. Una iniciativa que consta a l’Acord de Govern i el Pla de Mandat 2015-2019 i que va en paral·lel al projecte “L’alcalde als barris”. Aquesta posada en marxa, prevista per dimarts vinent, dia 5 de juliol, pretén millorar la comunicació amb els ciutadans. El regidor de Participació Ciutadana, Quim Fernández, ha assegurat que “bàsicament és un projecte de proximitat per a apropar l’Ajuntament al ciutadà i per a millorar l’eficàcia i l’eficiència de la comunicació entre el govern i els ciutadans”.

Els sis Consells Territorials de la ciutat delinearan les divisions territorials de l’àmbit d’actuació dels regidors de barri. D’aquesta manera, els respectius presidents dels consells, coincidiran amb els regidors en qüestió. La tasca habitual dels regidors del consistori s’haurà de compaginar amb la tasca als barris. De fet, cada regidor es compromet a  estar disponible un dia per setmana d’entre dimarts i dijous.

En aquest espai disponible, veïns i entitats podran adreçar-s’hi per comentar, explicar, demanar... al regidor en qüestió. Una de les funcions compromeses per part dels regidors és “augmentar el sentiment de pertinença a la ciutat” i “generar complicitat entre els veïns, afavorint la cohesió social, sobretot d’aquestes persones que no participen de la vida associativa”. Els diferents regidors de barri han celebrat la proposta i ho veuen com a un símbol d’apropament, també, del consistori als barris per “conèixer de primera mà la situació i problemàtica del territori, així com els seus recursos i potencialitats”.

Projecte de proximitat

Aquest projecte se suma, com dèiem, a l’actuació “L’alcalde als barris”, un fet que des del consistori treballen per separat i valoren positivament que es pugui “tenir coneixement del dia a dia”. El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, explicava que “és possible que els dos projectes es puguin encavalcar en algun moment però que la figura del regidor de barri serà més concreta i permanent”. Així Fernández ha assegurat que, tot i que “no pretén ser un projecte rígid”, el “compromís existeix”. A més a més el consistori ha assegurat que no suposarà cap increment de recursos sinó que formarà part de “la voluntat d’establir la coordinació transversal a què s’havia compromès”, explicava Fernández.

Organització

Els dimarts qui estarà a disposició seran Núria Calpe i Miquel Àngel Vadell. Ho faran al Pla d’en Boet – Peramàs – Esmandies  i a Cerdanyola respectivament. Els dimecres entrarà en escena Josep Maria Font al Centre - Eixample - Havana, Juan Carlos Jerez a Rocafonda-El Palau – Escorxador i Joan Vinzo a la Via Europa – La Llàntia. Pel que fa als dijous qui escoltarà als mataronins serà la Isabel Martínez als barris dels Molins – Cirera – Camí de la Serra – Vista Alegre.