Mataró vol recuperar el Casal de Joves

La regidora Marisa Merchán ho apunta com a objectiu de mandat tot i que deixa a l'aire que es pugui ubicar a l'antic equipament del Sidral

  • Redacció
  • Dimarts, 07 Juny 2016 09:01

Sidral

Mataró vol recuperar el Casal de Joves, entès com un equipament per al jovent, per les entitats que hi treballen, amb uns usos que es defineixin amb un procés participatiu i que a poder ser que s'ubiqui a la mateixa Plaça d'Espanya, on el 2011 va tancar. Aquest és un dels objectius que es marca la regidora d'Igualtat i joventut Marisa Merchan-Cienfuegos, que assegura enyorar "la vida que tenia i les activitats que es podien fer a l'antic Sidral". La titular de la cartera assegura que el seu departament "és molt invisible i la figura d'un equipament potent permetria visualitzar més la feina que es pot fer". El Casal de Joves va tancar les seves portes a l'edifici de la Plaça d'Espanya el 2011 per deficiències estructurals de l'immoble.

Precisament l'any passat l'Ajuntament va efectuar obres a la coberta de l'edifici, que només s'usa parcialment per a usos esportius mentre la resta segueix tancat. L'antic Sidral compartia instal·lacions amb un Telecentre o el Servei de Normalització Lingüística abans del tancament de l'edifici.

En una trobada amb periodista, la regidora no va voler condicionar la recuperació del Casal de Joves a la seva ubicació antiga. "Seria ideal, però l'important és tenir un equipament potent per a joves, en la línia de moltes altres ciutats i pobles i si no és on hi havia el Sidral haurem de buscar un altre emplaçament, ben connectat amb tota la ciutat i la comarca". Per a Merchan un nou casal permetria "articular molt millor les polítiques de joventut a nivell de tota la ciutat, perquè ara tenim els espais joves de cada barri que funcionen bé però no hi ha punts de trobada, reunió o activitats a nivell de tota la ciutat". La regidora es marca aquest equipament com a objectiu "si no tenir-lo, sí acabar el mandat que el tinguem encarrilat i que tingui els usos que el jovent hagi decidit" de la mateixa manera que vol "recuperar la representativitat del consell municipal de joventut".