La presència de Xavier Garcia Albiol a Mataró aixeca polèmica

El PP Mataró retirarà la presencia del seu partit a les comissions municipals en les que hi hagi algun dels que van increpar Albiol

  • Marta Gómez
  • Dijous, 26 Maig 2016 18:55

Albiol, en l'acte del PP

La presència a Mataró del coordinador general del Partit Popular a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha provocat aquest dimecres una gran polèmica. Albiol, en un acte amb simpatitzants i militants dels populars, va arribar amb molt de retard al Centre Cívic Espai Gatassa on la delegació local del partit hi havia organitzat l’acte. A la seva arribada, ja l’esperava la Plataforma d’Afectats per la Crisi de Mataró (PAC) i la Plataforma Sense Papers amb crits de “fora feixistes” i una pancarta amb el lema “Dret a la vivenda”. L’entrada, tot i els crits i càntics, va ser amb total normalitat, com també ho va ser l’acte a l’interior del recinte. El moment més polèmic en va ser a la sortida quan, precisament, els manifestants s’havien multiplicat i desenes de persones esperaven al líder dels populars a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra van haver d’escortar Albiol en la seva sortida. Una sortida que Albiol va transmetre en directe a través de Periscope i va aprofitar per enviar un missatge als manifestants: “que quedi clara una cosa, ni aquests feixistes ni cap d’altres podran impedir que el Partit Popular de Catalunya expliqui el seu projecte, doni a conèixer les nostres propostes i que col·laborem amb la resta d’Espanya perquè el dia 26 de juny el PP guanyi les eleccions i la recuperació del país vagi endavant”.

La manifestació de la PAC

En un comunicat enviat aquest dijous als mitjans de comunicació, la PAC assegura haver rebut insults i agressions per part de la policia i denuncien la situació reivindicant el seu dret a manifestació. L’objectiu inicial d’aquesta, de fet, era protestar contra les polítiques del PP en matèria d’habitatge i pobresa energètica i denunciar, també, els casos de corrupció que han esquitxat la formació blava.

La compareixença dels membres del PP

Adéu a les comissions municipals

La delegació local del partit encapçalada per José Manuel López també ha reaccionat aquest dijous convocant una roda de premsa extraordinària. En aquesta, han lamentat els incidents i han assegurat que retiraran “la presència del Partit Popular a qualsevol de les comissions de participació i municipals que conformin algun dels manifestants” que van increpar Albiol. Asseguren que “no és de rebut impedir un acte en el qual la ciutadania ha de poder entrar lliurement” i per això no volen coincidir amb alguns dels membres que es manifestaven en suport a la PAC durant l’acte amb l’Albiol.

Albiol  demana ajuda per l’Hospital de Mataró

El Centre Cívic Espai Gatassa de Mataró va omplir-se de membres del partit local del PP i militants i simpatitzants d’aquests. Albiol va titllar d’ “error” el paper de la Generalitat amb els pressupostos de Catalunya: “La Generalitat s’equivoca quan contempla destinar més de 100 milions d’euros a crear estructures d’estat”. El coordinador general del PP creia que es podrien dedicar a solucionar el conflicte amb l’Hospital de Mataró: “Valdria més que aquests diners es dediquessin a ajudar a les persones que pitjor ho estan passant i, com en aquest cas, a donar una infraestructura sanitària correcta al Maresme".

Inicialment l’acte havia de comptar amb la presència del vicesecretari d’Acció Sectorial del PP, Javier Maroto, que finalment no poder assistir-hi.