Nova Comissió Especial de Bon Govern, Ètica i Transparència

La Comissió té l’objectiu, entre d’altres, de crear un codi ètic de referència municipal

  • Marta Gómez i Daniel Ferrer
  • Divendres, 08 abril 2016 00:00

Ple municipal votant

La proposta del govern municipal de crear una Comissió Especial de Bon Govern, Ètica i Transparència ha quedat ratificada per part de tot el Ple Municipal. Ahir, durant la sessió plenària, tots els grups municipals van votar a favor de la creació d’aquesta comissió.

El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, assegurava que aquesta comissió va “més enllà” del seu propi nom i que el què pretén és, entre d’altres coses, “crear un codi ètic de referència municipal ja no només pels càrrecs electes sinó també per tots els intermediaris i el conjunt de la població”.

El codi ètic se sumaria a algunes accions que des del govern ja s’han tirat endavant com el portal de transparència, que es comença a posar en marxa aquest mes d’abril o l’Observatori del Deute que en un futur immediat permetrà conèixer als ciutadans el deute municipal i, entre més opcions, la destinació dels crèdits de l’Ajuntament.

La majoria dels partits polítics van fer comentaris positius davant d’aquesta proposta com és el cas d’Esteve Martínez, líder d’Iniciativa per Catalunya-Verds, que desitja que “millori la participació ciutadana”.

La CUP per la seva banda celebrava la proposta tot i demanar que “no només quedi en una comissió i que es doti de contingut”. Per part dels populars asseguraven que “la intenció és bona” però que “quan abans es comenci a treballar i comenci a funcionar millor”.

Montse Morón, cap de VoleMataró, demanava “un principi i un final” de la comissió mentre que Juan Carlos Ferrando, de Ciutadans assegurava que “cal anar millorant tots els processos que sigui més accessibles” o Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres que  també celebraven la creació de la comissió i la definien com a  “una molt bona iniciativa”.