Mataró es declara ciutat “lliure de paradisos fiscals”

La moció presentada per ICV-EUiA vol afavorir les empreses amb conductes fiscals responsables

  • Redacció
  • Dilluns, 07 Març 2016 12:21

Ple de Març

Mataró no contractarà serveis a empreses que operin a paradisos fiscals. Així ho va aprovar el ple en una moció presentada per ICV-EUiA. La proposta va rebre el suport de tots els grups municipals excepte Ciutadans i vol afavorir les empreses que tenen conductes fiscals responsables. Per tant, l’Ajuntament iniciarà els passos per assegurar que als concursos públics no hi accedeixin empreses amb activitat a paradisos fiscals.

El grup municipal d’ICV-EUiA va portar al ple del mes de març una moció perquè Mataró es declarés lliure de paradisos fiscals. Empesos per una iniciativa de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària, el grup liderat per Esteve Martínez va argumentar que “els ajuntaments poden reduir l’impacte global dels paradisos fiscals” i tractar de modular així el comportament de les empreses “cap a un model de més responsabilitat fiscal a través d’un major control dels concursos públics locals”.

Lluitar contra el frau fiscal

La proposta va aconseguir els vots favorables de tots els grups, menys Ciutadans, que va afirmar que “no correspon a l’àmbit municipal crear limitacions a l’accés a la licitació de les empreses”. El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, va mostrar el seu compromís per lluitar contra el frau fiscal i contra les pràctiques contràries a la responsabilitat social. Per això, Jerez va assegurar que proposaran la introducció d’aquesta clàusula en el debat del nou codi ètic que té previst elaborar el govern.