Adéu també a les plaques commemoratives de Jordi Pujol

Ciutadans, PSC i PP s’uneixen per tirar endavant la proposta

  • Marta Gómez i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 09 Febrer 2016 12:00

Tot i la greu confusió que es va fer palesa al Ple Municipal es va aprovar la proposta de resolució per la retirada de les plaques dels equipaments públics de la ciutat on consti el nom de Jordi Pujol i Soley. La proposta feta per Ciutadans i esmenada pel Partit Popular va ser votada a favor per aquests dos grups municipals i els vots del PSC. Una llarga estona de debat va posar sobre la taula del Ple diferents propostes amb diferents esmenes cosa que va allargar la votació fins a mitja hora més tard i va crear incertesa entre el públic i entre els mateixos grups polítics.  Finalment ERC-MES, VoleMataró i la CUP van abstenir-se i CiU va votar en contra.

Ple de febrer

Segons la proposta de resolució es retiraran “les plaques commemoratives de tots els edificis municipals on es faci referència a persones o càrrecs públics implicats en casos de corrupció amb condemna ferma o que hagin reconegut els fets”. El PP va esmenar la proposta la proposta demanant que s’estengués a tots els condemnats per corrupció, en referència a l’exministre popular Jaume Matas, que va posar la primera pedra en la reurbanització del Passeig Marítim.

Rancúnia pels carrers borbònics

Des d’Esquerra Republicana- Moviment d’Esquerres i la CUP van retreure a Ciutadans que la proposta de resolució que posaven sobre la taula era “per rancúnia” i com a “revenja” per l’aprovació en el Ple Municipal del mes de gener sobre una proposta per canviar el nom dels carrers borbònics.