Mataró traslladarà l'Alcaldia a un barri una setmana cada mes

La iniciativa busca apropar-se als ciutadans i millorar les relacions amb el veïnat

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 12 Gener 2016 09:02

Ciutat 2014/2015, Bote 1

Portar l'Alcaldia als barris era un compromís electoral del PSC i es durà a terme aquest any. David Bote va anunciar que serà aquest 2016 quan començarà la itinerància de l'oficina de l'Alcalde que una setmana cada mes es deslocalitzarà de l'edifici consistorial situat a La Riera i s'instal·larà en un equipament públic de cada barri de la ciutat. D'aquesta manera, amb aquestes oficines, es pretén acostar la tasca governamental al territori i a la vegada interactuar més amb els veïns, retallant la distància entre política i ciutadania. "És una política que altres ciutats com Terrassa ja han començat i que ens sembla adient per conèixer de primera mà què preocupa els veïns i, a la vegada, que ells s'acostin a l'engranatge municipal". No se sap quin serà el primer barri en el qual Bote voldrà establir-hi l'oficina de forma temporal.

Portar l'alcaldia "a peu de carrer" formava part del catàleg de compromisos que els socialistes van signar en la campanya electoral i també es va incloure en el pacte de govern. Bote instal·larà el seu despatx de forma itinerant aprofitant espais com els diferents centres cívics i des d'allà desenvoluparà la seva pròpia agenda institucional. "No suposarà un canvi d'agenda o d'ocupacions, però hi haurà moltes reunions o gestions que en lloc de fer-les des del'Ajuntament les traslladarem a altres parts de Mataró", explica l'Alcalde.

Acostar-se a la ciutadania
L'Alcalde relaciona la iniciativa amb una reflexió de fons sobre el descrèdit polític. "El que hem de fer és acostar la institució i la feina diària als veïns per poder tornar amb la societat". Bote va elevar aquesta reflexió a un marc general i va evitar referir-se de forma concreta a antics governants locals en el marc d'aquest raonament. Tot i això va assegurar que "els polítics hem d'estar més al carrer i menys als despatxos".