El servei de Mataró Bus queda contractat 2 anys més

El Ple Municipal torna a posar sobre la taula el Pla de Mobilitat

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 07 Desembre 2015 00:00

Mataro Bus

El govern portava en l’ordre del dia del Ple Municipal de desembre una aprovació de la pròrroga, ajustos i pressupost de l’aportació municipal al servei Mataró Bus pel que fa a l’any 2016. La regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, assegurava que el contracte amb l’empresa que executa en aquests moments el servei, caduca en data 31 de desembre de 2015. Una data de finalització que ja era pròrroga. La proposta es va aprovar amb molts matisos i amb els vots favorables del govern i Ciutadans, l’abstenció del PP i els vots en contra d’ERC, VoleMataró, la CUP i la regidora no adscrita.

L’empresa concessionària CTSA queda, doncs, contractada dos anys més. Un temps que ha estat molt criticat per l’oposició i durant el qual el govern es compromet a revistar el Pacte per la Mobilitat  pel que es preveu que es marquin els eixos del nou Pla de Mobilitat Urbana, tan reclamat fins al moment.

Reivindicació llarga

Tot i que des del govern i Ciutadans es va voler centrar l’atenció en l’aprovació de la pròrroga del contracte, la resta de forces polítiques no van deixar de reivindicar el Pla de Mobilitat. ERC, ICV i la CUP van ser els més reivindicatius. “Han passat els anys i tornem a una nova pròrroga, no ens refiem que el Pla acabi sortint a la llum”, exclamava Esteve Martínez d’ICV que afegia “No anem bé. Molt ens temem que quan es pugui posar en marxa el Pla de Mobilitat tornarem a estar molt a prop d’unes eleccions municipals i es tornarà a aturar”. Per la seva banda Juli Cuéllar, líder de la CUP, es mantenia en la línia de Martínez: “Aquest Pla de Mobilitat havia d’haver estat acabat el 2014 i ara tenim una empresa externa que allarga dos anys més el seu negoci”.

Francesc Teixidó, cap dels republicans, va lamentar que la situació vingués del mandat anterior que “no es va atrevir a afrontar el nou Pla de Mobilitat”. Per aquest motiu, creu ERC, que “la pròrroga és l'única sortida” per a tirar-lo endavant. Una pròrroga que Teixidó assegurava que “presenta unes millores que ja apareixien en l’anterior pròrroga” i que ara, “s’ha fet una negociació que ja s’ha presentat tancada”.

 

Condicions per CTSA
La nova pròrroga del contracte compromet l’empresa CTSA, que és la que executa el servei de Mataró Bus, a contemplar millores pel que fa al compromís de viatgers de pagament, una previsió d’inversions i millores en el servei, el disseny d’una aplicació per a telèfons mòbils o la revisió de la web de Mataró Bus. També es compromet a afrontar l’adquisició de columnes elevadores per facilitar el manteniment i reparació d’autobusos als tallers i les millores d’accessibilitat i puntualitat a les parades del Parc de Cerdanyola i l’Institut Català de la Salut. Amb l’aprovació de la pròrroga del contracte també es va aprovar el pressupost per a l’exercici de 2016 que és d’un total de 3.429.377,94 euros