Dolors Guillén és la nova presidenta del Tecnocampus

La publicista assumia al Ple Municipal de novembre “tots els càrrecs” de Miquel Rey

  • Marta Gómez i Fotos d'Anna Aluart
  • Divendres, 04 Desembre 2015 12:04

Ple de desembre

S’encenien les bombetes de tots els regidors i públic assistent quan ahir, després de la presa de possessió al càrrec per part de la nova regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, l’alcalde, David Bote, afirmava rotundament que Guillén assumia “tots els càrrecs de Miquel Rey”. Davant l’afirmació contundent s’esvaïen els dubtes de les darreres setmanes: Guillén és la nova presidenta del Tecnocampus. Després de la pica-baralla dels dos partits que conformen el govern (PSC i CiU) sembla que s’ha posat fi a la discussió amb aquest nou acord que encara no s’havia fet públic. Recordem que quan Miquel Rey va anunciar que deixava la regidoria va demanar, amb el suport del seu partit, mantenir la presidència del Tecnocampus que ara ja és conegut que no serà així.

Presa de possessió al complet

Si ahir tornava a ser un Ple Municipal especial pel que fa als regidors era perquè la publicista Dolors Guillén prenia la possessió de la regidoria que havia deixat buida en el passat Ple Municipal de novembre Miquel Rey. Guillén va jurar “per imperatiu legal” el seu càrrec i va prendre possessió del pin identificatiu que va anar acompanyat d’aplaudiments i d’unes paraules de l’alcalde, David Bote: “Tens l’honor de ser regidora de l’Ajuntament de Mataró”.

Nova presidenta del Tecnocampus

Alguns dels partits polítics de l’oposició no es van prendre massa la bé la notícia com en el cas del Partit Popular que, en boca del seu líder, José Manuel López, s’assegurava que els semblava “molt malament haver de conèixer aquestes notícies d’aquesta manera”. López va voler manifestar el seu desacord: “No em sembla afortunat el que està passant”. Bote va contestar a les paraules de López assegurant que no hi havia “cap mala intenció” però que el relleu es feia “de manera efectiva”.

Preguntes per a la situació

En l’ordre del dia del Ple Municipal ordinari de desembre ja hi constaven dues preguntes en relació a la presidència del Tecnocampus presentades per part d’ICV i ERC, que ja havien quedat contestades en el primer punt amb la presa de possessió del càrrec per part de Guillén. L’alcalde va explicar que “el Tecnocampus és un projecte conjunt de tota la ciutat” i que després de 5 anys cal un canvi que preveuen executar-lo amb “una revisió del Pla Estratègic del Tecnocampus”. Una revisió que Esteve Martínez (ICV) va assegurar que desconeixia.

 

Dolors Guillén no és automàticament presidenta del Tecnocampus. El tràmit ha de passar pel Patronat del Tecnocampus i posteriorment ser aprovat. Tot apunta però, que no hi haurà impediments perquè sigui així.