Més retrets al Ple: el departament de llicències “no funciona”

L’Ajuntament admet errors i accepta responsabilitats

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 09 Novembre 2015 00:00

Ple de novembre

Després de conèixer queixes a l’estiu amb la concessió de les llicències de les guinguetes a les platges, ha arribat el capítol de les casetes dels castanyers. Aquest últim retard amb les llicències ha posat en evidència al Departament de Llicències de l’Ajuntament i el govern ha hagut de donar explicacions, aquesta vegada al Ple Municipal de novembre. Des del Partit Popular es va pregar al govern que reorganitzin aquest departament perquè, en paraules del seu líder José Manuel López, “aquest servei es va canviar de dalt a baix i no està funcionant”. D’aquesta manera López va demanar que l’Ajuntament “indemnitzi a la gent que ha perdut diners” i que “no es tornin a produir aquest tipus de situacions”.

Per altra banda des d’Esquerra Republicana també es va portar al Ple el retard en la concessió de llicències als castanyers i Francesc Teixidó, líder dels republicans, va atacar al govern de tenir un servei amb “baixes laborals i incidències”. Segons ERC, aquesta manca d’organització també va ocórrer amb les casetes dels petards i que “tantes vegades és un senyal d’alarma” que significa que “alguna cosa no funciona bé en un govern que s’autodetermina 'business friendly'”.

L’Ajuntament ho admet

La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Calpe, va respondre ambdues peticions i va acceptar que el Departament de Llicències de l’Ajuntament “ha patit canvis” per la jubilació del cap del servei. “El fet que hi hagi baixes laborals no hauria d’afectar els ciutadans però malauradament alguna vegada passa, com aquesta”, explicava Calpe al Ple. “Hem hagut d’estudiar la situació i hem reorganitzat el servei”, concloïa.

Els castanyers, 12 dies tard

L’última problemàtica amb què s’han trobat els treballadors del Departament de Llicències és amb la de la concessió de llicències als castanyers. Aquests van obrir amb 12 dies en retard, a tan sols una setmana del dia central de la Castanyada. De moment l’Ajuntament els ha permès sumar aquests 12 dies per darrere, i allargar així el període per vendre castanyes i moniatos.