Els treballadors de Mataró Bus inicien un conflicte col·lectiu

El Pla de Mobilitat torna a reclamar-se mentre el govern assegura que estarà a principis del 2016

  • Marta Gómez
  • Divendres, 02 Octubre 2015 11:45

mataro bus

El comitè de treballadors de Mataró Bus ha iniciat un conflicte col·lectiu contra l’empresa concessionària del servei de Mataró Bus, la Corporación Española de Transporte SA (CTSA). Ahir es va fer saber al Ple Municipal amb la presència del comitè de treballadors entre el públic. La cap del grup municipal de VOLEMataró, Montse Morón, que portava un prec al govern en relació al transport públic, va voler mencionar la seva presència i en lloc d’explicar que estaven en conflicte col·lectiu va assegurar que estaven en vaga. El desconcert d’altres grups polítics i del mateix govern va acabar posant sobre la taula l’errada de Morón.

Els treballadors de Mataró Bus reivindiquen la recuperació de línies de transport, i que la freqüència de pas sigui menor a l’actual, entre altres coses. Per aquest motiu, i davant de no tenir un Pla de Mobilitat renovat, el Comitè de treballadors va decidir ahir mateix en assemblea iniciar el procés de conflicte col·lectiu. Aquest procés consta d’entrar en diàleg amb l’empresa CTSA per arribar a acords. De moment, asseguren que no està relacionat amb els salaris sinó amb el servei que han de donar. El President del Comitè de treballadors, José Antonio Lara, va assegurar que, “si tot segueix igual, pot acabar en una vaga però de moment estem plenament disposats a parlar amb l’empresa”.  De la mateixa manera, Lara va voler convidar a tots els regidors a què “pugin als autobusos conjuntament amb els usuaris i vegin tot el que està passant”. En aquest conflicte col·lectiu no es veurà alterat cap mena de servei i l’usuari no notarà els efectes.

Pla de Mobilitat

VOLEMataró va demanar una resposta ferma al govern pel que fa al Pla de Mobilitat. Una petició que es va repetir per part d’altres grups municipals com ICV-EUiA que van remarcar que era un Pla “imprescindible” o ERC assegurant que és una “necessitat imperiosa”. La portaveu del govern, Núria Moreno, va assegurar que està previst treballar aquest Pla de Mobilitat de cara al primer trimestre de 2016. I que, de cara al 14 d’octubre, hi ha una nova reunió amb el cap de serveis per posar sobre la taula les condicions laborals dels treballadors i la millora del servei. Pel que fa al conflicte col·lectiu Núria Moreno es va dirigir a la premsa per assegurar que “el problema que tenen els treballadors el tenen amb l’empresa i que, des del govern, es vetllarà perquè tot sigui correcte”.