Albert Rivera fa una crida a la mobilització per forçar Iceta i Rabell a donar suport a Arrimadas com a presidenta

El partit avisa Rajoy, Sánchez i Iglesias que els seus votants els demanaran explicacions si no donen suport a C's

  • Redacció -ACN
  • Divendres, 25 Setembre 2015 09:16

Inés Arrimadas i Albert Rivera

El president de C's, Albert Rivera, ha demanat aquest dijous suport a la candidatura d'Inés Arrimadas per forçar que el PSC i Catalunya Sí que es Pot hagin d'acabar donant suport a la formació taronja en lloc d'abonar el projecte d'Artur Mas. En aquesta línia, Rivera ha avisat als líders nacionals del PP, el PSOE i Podemos que els seus votants els demanaran explicacions si no acaben fent costat a C's. "Que per una vegada avantposin el país al seu partit", ha reclamat. Des de Mataró, també ha animat a la participació avisant que "si anem en massa a votar, podem fer que Mas es marqui el gol en pròpia porta més famós de la història". També ha retret al president que atiï "l'odi" i "la controvèrsia". Des d'un feu tradicionalment socialista com Mataró, Albert Rivera ha demanat suport massiu a Ciutadans per forçar els partits no independentistes a derrotar Artur Mas i, així, fer presidenta Inés Arrimadas. S'ha mostrat convençut que, si la seva formació obté uns bons resultats, a partits com el PSC no els quedarà més remei que donar-los suport a fi d'articular un govern de caràcter constitucionalista.

Tant el líder de C's com la candidata Arrimadas han criticat ferotgement que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, hagi rebutjat una alternativa a l'independentisme encapçalada per C's. En to de mofa, Rivera s'ha referit a Iceta com l'"ideòleg" dels governs tripartits i la persona incapaç de fer plegar els regidors socialistes que han contribuït que Castelldefels i Terrassa s'hagin adherit a l'AMI.

A més, el president de C's ha advertit que demanarà explicacions a Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias si "prefereixen" Mas com a president. "Que ho expliquin als seus votants. A veure si per a això també fan una consulta", ha reblat. Arrimadas ha afegit: "Els partits constitucionalistes hauran de triar entre Mas i la independència o que governi un partit net amb reformes, les mans netes i obert al diàleg".

Crida a la mobilització

Rivera ha fet una crida a anar "en massa" a votar diumenge per "empènyer la pilota" i fer que "Mas es marqui un gol en pròpia porta", ha dit tot ironitzant amb la "majoria excepcional" que va demanar el 2012 i els minsos resultats que va obtenir. A més, creu que una alta participació serà determinant per acabar amb el bipartidisme: "Ja n'hi ha prou de marejar la perdiu i de canvi de cromos". "Jo et trec el Palau, tu el Pretòria", ha il·lustrat.

"Única alternativa"

La candidata de C's al 27-S, Inés Arrimadas, ha tornat a erigir la seva formació com "l'única alternativa a la llista dels despropòsits democràtics" que, a parer seu, representa Junts pel Sí. I és que la papereta taronja "serveix per canviar les coses" i és el vertader "vot útil", segons ha dit. "Necessitem vots que canviïn les coses i la prioritat del Govern, que ara és el 'monotema' de la independència, el dret a decidir i el referèndum". Les preocupacions reals dels catalans són l'atur, la sanitat, l'educació i arribar a final de mes: "que se'n torni a parlar per retre homenatge als que porten tota una vida treballant i estalviant, que puguin dormir tranquils, i no els corruptes", ha asseverat.