Una Diada amb els elements de sempre i amb el 27-s a l’horitzó

L’inici de la campanya electoral conviu amb els actes habituals com l’ofrena floral a Rafael de Casanova

  • Redacció// Foto: Aluart
  • Dijous, 10 Setembre 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, Diada 11 setembre, ofrena floral

L’horitzó de les eleccions del 27 de setembre marca aquest any la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Ho fa amb raó ja que aquesta mateixa nit de dijous a divendres arrenca la campanya electoral i també per la successió de posicionaments sobre el debat sobiranista.

Si l’Onze de Setembre sempre té un marcat to de reivindicació dels drets i les llibertats nacionals, aquest 2015 se’l pot considerar del to més apujat. La convocatòria per quart any d’un gran acte –en aquest cas la Via Lliure a l’Avinguda Meridiana– de Barcelona sembla haver esdevingut un nou clàssic per a la Diada, que a Mataró arrossega el mateix esquelet habitual d’actes.

Els partits independentistes convoquen per avui dijous al vespre, pel centre, la tradicional Marxa de Torxes per la independència. La resta d’actes ja corresponen a la programació que ha elaborat, en to més institucional, l’Ajuntament.

Cursa, ofrena i sardanes

La XXI Cursa popular Intersport Mataró obrirà el dia 11 a les 9 del matí.
L’Ofrena floral de la Diada es farà, com és habitual, davant el monòlit erigit en homenatge a tots els defensors de les llibertats nacionals de Catalunya. L’acte començarà amb la interpretació d’“El cant del poble”, lletra de Josep M. Sagarra i música d’Amadeu Vives, a càrrec del Cor Madrigalista de Mataró.
I com a novetat d’aquest any l’entitat Mestres del Gai Saber farà el ball d’homenatge a Joan Serra. Aquest ball és una creació del músic Jaume Arnella i el coreògraf i mestre de dansa tradicional Joan Serra i basada en la polca dels balls de gitanes. Està interpretada per un flabiolaire i ballada per dos dansaires.
Ja dissabte hi haurà sardanes a la plaça de Santa Anna amb la Cobla Iluro.

Ciutat 2014/2015, Romeva i Junqueras

Junts pel Sí vol omplir el Parc Central amb Romeva i Junqueras
Dilluns que ve, dia 14, la candidatura de ‘Junts pel Sí’ realitzarà el seu acte central a Mataró amb la presència del cap de llista Raül Romeva, Oriol Junqueras i Neus Munté a més de Pere Aragonès, Montserrat Candini i Josep Cruanyes.
L’acte se celebrarà al Parc Central i des de la candidatura que suma personalitats de la societat civil, CDC i ERC es proposen d’omplir aquest escenari com a mostra de força de la candidatura en la cursa cap al 27 de setembre.