CiU, ERC i la CUP volen que Mataró entri a l'AMI

Es decidirà al Ple Municipal del pròxim 3 de setembre

  • Marta Gòmez
  • Dilluns, 31 Agost 2015 00:00

ple de juliol

Dijous al Ple es decidirà l’adhesió o no de la ciutat de Mataró a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Dos punts de l'ordre del dia hi fan referència, primer una proposta conjunta de CiU i ERC i posteriorment una de la CUP. La principal diferència és que si no prospera l'adhesió en el primer cas, el text del grup que encapçala Juli Cuéllar demana una consulta sobre aquest fet entre els ciutadans.

La CUP creu que “el món local és l’eina més potent” de què disposen els municipis “per a construir un país lliure i socialment just”.  Des de la candidatura popular asseguren que després dels resultats del 20J del 2010, els del 9N del 2014 i els de les últimes eleccions municipals, a Mataró hi ha “una majoria social sobiranista”.

Pel Ple de la setmana vinent la CUP proposa l’aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament a l’AMI que s’hauria de ratificar per la ciutadania en una consulta popular en un termini de noranta dies. Passat aquest termini l’Ajuntament hauria de ratificar l’adhesió i comunicar la decisió al Consell Comarcal del Maresme i a la Generalitat.

Què pot aportar l’AMI?

L’Associació de Municipis per la Independència pretén crear les “eines de gestió” de tot el que calgui per aconseguir la independència de Catalunya, “fomentar i defensar els drets nacionals”, “conscienciar la ciutadania” perquè s’exerceixi el dret a l’autodeterminació, “promoure el finançament dels propis municipis” i “buscar sinergies en àmbits com l’empresarial o el financer”.

La decisió al Ple del 3 de setembre
En principi hi votaran a favor CiU, ERC i la CUP però amb aquests grups sumen 11 regidors i no s’aconseguiria l’adhesió. La votació doncs, recaurà en mans de Volem.