David Bote ja és el nou Alcalde de Mataró

Rep els vots de PSC i CiU en un llarg ple d’inici de mandat

  • Cugat Comas
  • Dissabte, 13 Juny 2015 14:08

bote

David Bote ja és el nou Alcalde de Mataró. El socialista ha rebut avui de mans de Quim Fernàndez, president de la mesa d’edat i el seu nou soci de govern, la vara que l’acredita com a successor de Majó, Mas, Baron i Mora. Bote, que aquest matí havia signat l’acord ‘Pel progrés de Mataró’ que segella el nou govern PSC-CiU, ha rebut els onze vots dels dos partits i, com que no arribava a la majoria absoluta de 14, ha quedat escollit com a candidat del partit amb més vots. En el seu discurs d’investidura, Bote ha assegurat que: “Prometo passió i compromís, convido tota la ciutadania a participar d’un projecte, d’un nosaltres que és tan ric i divers com ho és la nostra societat".

 

El Ple d’investidura se n’ha anat fins a les dues hores de durada a causa de la intervenció dels nou grups municipals. Cada partit ha presentat el seu candidat, a excepció de CiU que ha demanat i exercit el vot per Bote. El candidat socialista s’ha emocionat en ser escollit en una sala on també hi havia els darrers tres alcaldes de la ciutat i el Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta.

Ple de mandat Bote

“Nosaltres, Mataró”

El lema “Nosaltres, Mataró” ha centrat el discurs d’investidura de David Bote que ha volgut fer extensiu a tots els grups la responsabilitat de tirar endavant la ciutat. L’Alcalde ha defensat l’acord de govern com “la voluntat de la unió que fa la força” però ha obert el zoom assegurant que “el nostre repte és el diàleg cosit al consens. Cadascú des de la seva identitat, amb fermesa, però sense excloure'n a l'altre. Un nosaltres per col·laborar i posar el nostre talent al servei de la ciutat”. Bote ha demanat que aquest eslògan serveixi per batejar una tendència “a agrupar-nos, agermanar-nos entorn del fet indiscutible que ens uneix, el compromís i la passió per la nostra ciutat, fer-la la ciutat que somiem pels nostres fills i néts”. El socialista ha assegurat que el seu somni és “una ciutat cohesionada entorn d'un projecte col·lectiu és un somni que ara mateix esdevé una necessitat palmària”.

“Hem de convertir cada metre quadrat en una oportunitat per fer florir l'activitat econòmica”, ha assegurat Bote que ha especificat en el cas de la vinguda d'El Corte Inglés que “no serà fàcil i demano generositat a tots perquè no ens ho deixem perdre”. Encara en l’àmbit econòmic ha advocat per posar l’èmfasi en el TecnoCampus com a pol generador de coneixement i innovació, com a referent per a empreses i emprenedors de la comarca, anomenant també com a àmbits econòmics els polígons, indústria o el Port.

Ple de mandat Bote