Mora es proposa fer un "traspàs modèlic" i ofereix ajuda a Bote

Mora recela de l'anterior govern socialista: "El nou equip tindrà el que a mi m'hagués agradat trobar"

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 01 Juny 2015 19:23

Mora final mandat

L'alcalde sortint de Mataró, Joan Mora  es proposa fer un "traspàs modèlic" al nou alcalde, que ja tothom dóna per fet que serà el socialista David Bote malgrat encara no s'ha oficialitzat cap pacte per a la seva investidura. Mora explica que s'ha posat en contacte amb l'alcaldable del PSC per oferir-li la seva ajuda i li ha fet arribar un document de final de mandat amb el detall de la situació de totes les àrees de l'Ajuntament per "posar-li fàcil" la seva arribada al consistori. En aquest sentit, Mora recela del traspàs que va fer-li l'anterior govern socialista: "Forma part de l'elegància política fer les coses ben fetes i el nou equip tindrà el que a mi m'hagués agradat trobar", ha etzibat.

El document de final de mandat –que serà públic– recull informació com la composició del Grup Ajuntament, l’organigrama, la plantilla, el resultat pressupostari 2014, la liquidació 2014, l’estat del deute de la Generalitat, l’evolució de l’endeutament (2011-2014), l’estat d’execució del pressupost, les pòlisses de tresoreria, les línies de confirming, el pagament als proveïdors, els plans de sanejament i estabilitat pressupostària. 

“Deures” per resoldre

També hi figura una enumeració dels temes importants pendents de resoldre amb data juny 2015 i la previsió de temes que s’hauran d’afrontar durant el segon semestre de l’any. A més, el document conté un índex de contractes de serveis, concessions demanials o gestió de serveis públics en vigor i una llista dels recursos contenciosos administratius, demandes civils, laborals o penals en tràmit.

Finalment, el document conté com a annexos el Codi Municipals, que inclou reglaments i ordenances vigents a l’Ajuntament; les auditories de les empreses públics, fundacions, EPES i Consorcis; els possibles escenaris estudiats per l’establiment de l’IBI de l’any 2016; la relació de les actuacions més urgents que s’han d’afrontar de manteniment i millora d’equipaments públics, esportius i escolars, i també a la via pública; la Memòria 2014 del Consell Econòmic i Social de Mataró i una relació dels immobles que les entitats bancàries han cedit per a la borsa de lloguer social.