ICV-EUiA demana "el vot just" contra els governs de dreta

Dolors Camats i Esteve Martínez omplen el Casal i criden a plantar cara al racisme i el feixisme

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 19 Maig 2015 12:23

ICV Camats

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa té la moral pels núvols. Aquesta va ser la sensació predominant en l’acte central de campanya, capaç de congregar 130 persones al Casal l’Aliança i on Esteve Martínez va fer una defensa aferrissada de l’ADN del partit i una crítica vehement al govern de CiU a la ciutat. L’alcaldable va demanar “el vot just més que no pas el vot útil” en favor “d’un partit sense cap cas de corrupció, sinònim d’honradesa i honestedat, el cotó fluir no enganya i a ICV-EUiA som bons políticament i també moralment”, va dir. Abans, la coordinadora nacional del partit Dolors Camats havia assegurat que “som el partit del compromís, de la gent que commou, el millor rescat social per ciutats com Mataró és garantir que Iniciativa estigui al proper Ple, al proper govern, fent que la gent amb qui pots confiar decideixi les polítiques de la ciutat”.

Les crítiques cap a “la dreta” van ser, com pregona el manual d’estil de la casa, furibundes. Camats va assegurar, en referència a PP i CiU que “la dreta no només no soluciona el dia a dia de la gent sinó que ens fa a tots més desiguals, això és que ens rebel·la” i va afegir els socialistes a l’equació recordant el seu suport a la reforma laboral. A nivell mataroní. Camats, a més, va saber tocar la fibra sensible dels assistents al parlar del partit com dels “hereus del PSUC”. “El PSUC significa a Catalunya la lluita contra el franquisme i el feixisme, som els primers en denunciar els feixistes i els racistes, perquè venim d'aquest compromís i de l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerres, que vol dir compromís amb un país”, va tronar.

ICV Camats

El rescat social de les persones

L’alcaldable Esteve Martínez va fer del reiterat “rescat social de les persones” l’eix de la seva intervenció. “Nosaltres volem fer polítiques inclusives, ningú sobra a Mataró i tots som ciutadans de primera. Defensem els barris precipitats a la misèria per les polítiques de CiU i PP. Som gent descaradament d’esquerres i volem disminuir la vulnerabilitat de les persones”, va dir. On més tintes va carregar, però, l’ecosocialista va ser contra les despeses afrontades pel govern municipal. “Hi ha nens i nenes que no poden fer tres àpats al dia mentre ens gastem 600.000 euros en una Festa al Cel innecessària i estúpida”. Martínez va criticar inversions com les pèrgoles dels poliesportius, els 3 Tombs o la Volta a Catalunya posant per exemple que ell, amb la mateixa dotació, hauria pagat pisos per famílies desnonades, atenció per persones sense prestació o la totalitat de les beques menjador.