CiU vol reformar l'Estació, convertir el TCM en un districte i apostar pel Centre Històric

Fernàndez i el seu equip exposen l'obra feta i es compromet amb noves línies estratègiques

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Divendres, 15 Maig 2015 13:54

CIU miting

Explicar què s'ha pogut fer aquest mandat mentre "endreçàvem la casa" i, a la vegada, traçar propostes pels propers quatre anys i a un horitzó més ampli. Tota la campanya de Convergència i Unió per aquestes municipals se situa en aquesta intersecció temporal i altre cop en el fris passat-present-futur va situar-se Quim Fernàndez en el seu acte central, ahir dijous, al Casal de l'Aliança. Allà els nacionalistes van presentar programa i també un equip que va rebre l'avís del seu líder "els 10 primers heu d'estar preparats perquè sereu el proper govern de la ciutat", els va dir a les primeres de canvi.

Entre 8 d'aquests 10 candidats a l'aparador de la llista van esbossar les propostes programàtiques pels propers quatre anys entre les quals va destacar la proposta de Núria Calpe de "demanar a la Generalitat que ens traspassi la N-II per convertir-la en un carrer més de la trama urbana" o la conversió de la zona del TecnoCampus "en un districte tecnològic i de coneixement, el nostre 22@" segons paraules de Miquel Rey.

CIU miting

Precisament el duet Calpe i Rey va prendre la paraula en primer lloc, en un acte amb estètica i voluntat distesa. L'alcaldable anava desgranant els temes i en molts casos li tocava reivindicar l'obra de quatre anys al govern: "Nosaltres podem explicar fets i d'altres només paraules, hem estat el govern que ha estat al costat de les persones", va dir.

Reformar l'Estació, obrir-se al mar

Calpe va prendre la paraula per proposar algun dels ítems més destacats entre les 50 propostes amb les que la candidatura es compromet. A més de proposar la reconversió de la carretera N-II en trama urbana "i també, òbviament, la gratuïtat del peatge de la C-32 al final de la concessió" va sorprendre al proposar la reforma de l'Estació de Rodalies, amb baixadors a la banda de mar: "ens hem de segui obrint al mar i crear un cordó blau i verd al voltant de la ciutat", va dir. Miquel Rey, per la seva banda, va advocar per tres elements de promoció i projecció de "la ciutat més important entre Barcelona i França". Les seves apostes són El Corte Inglés "nosaltres hem arreglat el nyap que hi havia perquè pugui venir", el Centre històric "és el que ens fa diferents, l'hem de posar en valor amb projectes com el Fòrum" i el TCM "amb nosaltres ha deixat de ser una estructura deficitària i ara ja és rendible, l'hem de convertir en la gran aposta fent-ne un districte al seu voltant".

CIU miting

Entre la resta de propostes de CiU destaca reconvertir l'espai de l'actual Velòdrom en un equipament cultural o la redacció del projecte per un nou Teatre-Auditori Monumental.