Per ICV-EUiA i la CUP la Festa al Cel és una “hipoteca pel pròxim govern”

El component militar i les xifres, principals arguments pel rebuig

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 23 abril 2015 12:20

Ciutat 2014/2015, festa al cel

Els grups municipals d’ICV-EUiA i la CUP lamenten que el govern municipal de CiU ja s’hagi compromès amb l’organització de la Festa al Cel per fer-ne una segona edició la propera tardor. Els dos partits rebutgen aquest tipus d’esdeveniment per a la ciutat i apel·len al component militar de la festa, així com a la contaminació que genera: “Intervenen avions de guerra que després acaben bombardejant pobles i matant persones”, va dir, directe, el líder ecosocialista, Esteve Martínez durant la roda premsa conjunta amb la CUP del passat dimarts. Per Xavier Safont-Tria (CUP), la ciutat de Mataró té altres actius i potencialitats per promocionar-se i assegura que la Festa al Cel “se’n va volant i no genera arrelament ni pòsit a la ciutat”.

Del Shakespeare al cel

“El govern es va estrenar abolint el Festival Shakespare per un tema pressupostari i ara s’acomiada deixant una hipoteca de més de 500.000 euros per al pròxim govern municipal”, exclamava el regidor de la CUP que renega de les xifres presentades pel govern municipal sobre l’impacte econòmic de la Festa al Cel.

L’informe de valoració encarregat pel govern municipal xifra en 573.238 euros els costos de la Festa al Cel i situa l’impacte econòmic en més 1,5 milions, tot i que bona part són “estimacions” que ICV-EUiA i CUP no comparteixen. “L’informe no es pot agafar ni amb pinces”, opinava el regidor i candidat d’ICV-EUiA, Esteve Martínez.

Una consulta

ERC també havia de ser present a la roda de premsa organitzada per ICV-EUiA i la CUP, però finalment es va decidir que només participarien partits amb representació a l’Ajuntament. Tot i això, els republicans van voler posar de manifest el seu posicionament a través d’un comunicat emès aquest mateix dimarts.

Els republicans s’afegeixen a les crítiques: “Governar és prioritzar i no hi ha diners per a tot. La nostra prioritat hauria estat la lluita contra la pobresa, l’atur i la creació d’ocupació”. Segons ERC, la Festa al Cel no tornaria a Mataró “si com a mínim la iniciativa privada no n’assumís tot el seu cost”.

Davant la presentació d’una nova edició de la festa, ERC reconeix que hi haurà “poc marge” perquè el nou govern entrant a partir del 24 de maig se’n pugui desdir i apel·la, de cara al 2016, a aprofitar l’oportunitat “per començar a realitzar un exercici democràtic i participatiu, basat en les consultes populars”. Una proposta a la què semblen donar suport els altres dos grups municipals després que Safont-Tria també en fes menció durant la seva participació.