Sánchez Llibre demana rectificacions a Mora

L'alcalde de Mataró lamenta la "sobreactuació" arran de les seves paraules

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 13 Març 2015 12:18

Sanchez Llibre

Les declaracions de Joan Mora en una entrevista a La Xarxa en què, entre altres coses, demanava que Josep Antoni Duran i Lleida no repeteixi com a cap de llista de CiU al Congrés dels Diputats, han obert la caixa dels trons en les relacions entre Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Hi ha contribuït, també, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, amb unes declaracions en què apuntava que UDC com a partit no és un obstacle per a la independència, però Duran i Lleida ho "podria ser".

Declaracions "lamentables i impresentables"

El diputat d'Unió a Madrid i mà dreta de Josep Antoni Duran i Lleida al Congrés, Josep Sánchez Llibre, exigia una "rectificació immediata" als alcaldes. El diputat d'Unió afirmava que les manifestacions dels alcaldes de Mataró i Figueres són "inacceptables, lamentables i impresentables" i demanava una "rectificació immediata". "Ja n'hi ha prou. Això s'ha acabat", va advertir abans de demanar als dos alcaldes que "es dediquin a treballar, a guanyar les eleccions i a posar-se amb les altres formacions polítiques a les que han de guanyar electoralment".

Segons el número dos d'Unió a Madrid, cal que els dos alcaldes es retractin perquè "si no ho fan, les coses aniran a pitjor i serà perjudicial, no només per CDC, sinó per CiU". "Aquests senyors han de saber que UDC som els seus socis, no els seus adversaris i enemics", va dir. A més, segons Sánchez-Llibre, "s'equivoquen" els que critiquen la figura de Duran i Lleida i apunten que Unió va per una altra banda. "Unió i Duran van en la mateixa direcció. Som un partit sobirà que volem decidir tot el que ja hem decidit nosaltres mateixos i no necessitem ningú que ens tuteli", va sentenciar.

Rull: "No desautoritzaré els alcaldes"

El coordinador general de CDC, Josep Rull, rebutjava avui divendres desautoritzar els alcaldes, sobretot després de la "sortida de to" de Josep Sánchez Llibre, però ha defensat la continuïtat de CiU. "Els alcaldes han expressat un neguit concret. Jo puc creure que aquestes declaracions són més o menys desafortunades, però sobretot després del to de Sánchez no penso desautoritzar els meus alcaldes, no ho penso fer", ha dit en declaracions a TV3. Rull ha exigit a Sánchez que tingui un to "tranquil" com a dirigent de la federació, però alhora ha volgut treure ferro del que ha definit com "l'enèsima crisi d'una mala salut de ferro que té CiU".

Mora lamenta la sobreactuació

Per la seva banda, en declaracions aquest matí a RAC-1, Joan Mora s'ha mostrat "sorprès" per la polèmica generada arran de les seves declaracions però s'ha reafirmat en aquestes paraules i ha lamentat la "sobreactuació" d'UDC al respecte. L'alcalde ha insistit que "accepta" que UDC necessiti temps per definir-se, però ha admès que "no li agrada". "Com més triguem a presentar el full de ruta, més indefinició i dubtes generem a la gent", ha advertit, tot recordant que les municipals i les catalanes estan "a tocar" i la gent vol saber, ha dit, si CiU és "gall o gallina".