Mora rebutja que Duran i Lleida torni a ser candidat a les generals

L'encara alcalde de Mataró el veu "fora de lloc perquè no és independentista"

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 13 Març 2015 11:25

L'Alcalde Joan Mora anunciant que no es presentarà

Joan Mora, rebutja que el president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, torni a ser el candidat de Convergència i Unió (CiU) a les generals. L'alcalde de Mataró va opinar davant les càmeres de La Xarxa que Duran és un "monstre polític" i que ha fet un gran servei a Catalunya, però creu que està "una mica fora de joc" perquè no és independentista. A parer seu, no es pot mantenir com a portaveu de CiU -i per tant tampoc de CDC- una persona que cada vegada que "li posen el micròfon" al davant demostra que "té dubtes".

"CDC va cap a la independència"

Mora va reconèixer, a més, que quan va sentir les declaracions del seu coordinador general, Josep Rull, dient que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) és un partit nacionalista en lloc d'independentista va fer "un bot de la cadira", però que ho va entendre pel context de l'expressió. Segons ell, ja fa molts anys que Rull defensa la independència. En tot cas, Mora va opinar que els convergents haurien de ser "clars" a l'hora de parlar del que volen per al futur de Catalunya, assegurant que no té cap mena de dubte sobre Rull ni tampoc sobre el 99% dels militants, "per no dir el 100%". "CDC va cap a la independència, sense cap mena de dubte", va insistir.

Unir-se o separar-se

Mora va tornar a defensar la fusió de convergents i democratacristians en una sola força política, com ja ha reclamat en els darrers congressos lamentant que UDC no ho vulgui, però va remarcar que una cosa és el que pensa la direcció i l'altra és el que opinen les bases. I aquí va posar d'exemple les assemblees conjuntes de CiU que se celebren a Mataró. Si no és possible aquesta fusió, l'encara alcalde, que no tornarà a presentar-se, es va mostrar partidari de deixar de banda UDC i que CDC es presenti per separat si és que es constata que no comparteixen projecte.

En aquest sentit, va titllar d'"incomprensible" que UDC no es mulli sobre el full de ruta fins després de les municipals i que això pot perjudicar CiU en les eleccions municipals. Entén, però, que per sobre hi ha el president Artur Mas i Josep Rull, que "saben el que es fan" i potser estan aconseguint que "de mica en mica" UDC vagi modulant la seva posició com ja ha passat amb el seu suport a la Via Catalana, al 9-N i a tots els passos que s'han pres en el procés.

VÍDEO: L'entrevista completa a Joan Mora (La Xarxa)