Marta Pujol Ferrusola acusa el govern socialista de Mataró de vetar-la

La filla de l'ex-president assegura que el seu despatx d'arquitectes no accedia a feines municipals

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 04 Març 2015 13:39

Marta Pujol Ferrussola, al Parlament

Durant la seva intervenció a la comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política, Marta Pujol Ferrusola -filla de l'expresident Jordi Pujol- va acusar l'ajuntament de Mataró de "vetar-la" durant l'etapa de govern socialista.

Pujol va fer aquestes declaracions a tall de defensa després d'explicar que el seu despatx d'arquitectes va rebre, en el període 1988-1997, dotze encàrrecs d'obra per part de la Generalitat, només un dels quals a través de concurs públic i que el 20% dels seus clients eren públics. La filla gran de l'expresident va denunciar que el repartiment d'obres públiques en el món municipal depèn del "color polític" de cada consistori i que ella mateixa s'ha vist perjudicada pels seus cognoms. "Sóc la filla de qui sóc. En algunes coses ens beneficia. En d'altres ens perjudica", va opinar a preguntes dels diputats.

Sobre l'ajuntament mataroní, Pujol Ferrusola va detallar que ella, que té un despatx d'arquitectes a la ciutat, "va tirar la tovallola" després d'intentar accedir a diferents feines municipals. "Vaig preguntar: 'què he de fer per posar-me la llista dels encàrrecs que repartiu?' M'han donat llargues [...] No ho entenc. Tothom té encàrrecs i nosaltres no és que ho fem tan malament", va lamentar. Pujol assegura que des del consistori se li va assegurar directament que no calia que ho intentés.

Greuges a Barcelona

En la mateixa línia, Pujol va assenyalar greuges per part de l'ajuntament de Barcelona: "He rebut la confiança d'arquitectes que m'han dit que no hi ha dret", va explicar tot queixant-se dels pocs contractes que rebia per part del consistori aleshores governat pel PSC.

Finalment, Pujol Ferrusola va instar els diputats a "repassar" el nombre d'adjudicacions que van aconseguir els arquitectes que van donar suport a la candidatura de Pasqual Maragall a la presidència de la Generalitat. "Depèn de en quina banda estàs o de quina porta vas a trucar, te l'obren o no", va resumir.