Mas, a Mataró, crida a respondre “amb el llenguatge de les urnes” les querelles i recursos de l’Estat

Participa al congrés de la JNC i critica que Syriza va prometre coses que no podia complir

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 02 Març 2015 11:25

Artur Mas a Mataró

El president de la Generalitat, Artur Mas va assegurar a Mataró que les eleccions del 27 de setembre han de ser "un autèntic plebiscit" i que cal molta participació i un resultat clar a favor de la "sobirania i llibertat" de Catalunya. Durant el 18è Congrés de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a la capital del Maresme, el president de CDC va dir que els catalans han de respondre "amb el llenguatge de les urnes" al de l'Estat espanyol "que s'expressa a través de sentències, recursos i querelles". D'altra banda, ha alertat que hi ha partits que prometran que serà fàcil allò que no ho és i ha dit que Syriza "ha fet en 48 hores el contrari del que havia dit".

El president va fer una crida a la participació en les eleccions del 27-S, ja que ha assegurat que després del "cop de porta" que ha donat l'Estat, i en concret després de la resolució del TC d'aquesta setmana, a tots els intents del país d'arribar a una solució "pactada" aquestes eleccions són "l'únic camí possible, encertat, correcte i convenient". "Ens diuen que pel camí del diàleg, el pacte, de fer-ho d'acord amb ells no hi ha camins i davant d'aquest no camí nosaltres ens hem d'obrir camí com a país", va declarar. Mas va dir que cal que tots els catalans entenguin que el 27-S s'ha de "convertir en un autèntic plebiscit" i lluitar contra aquells que ho voldran "minimitzar". "Estem utilitzant l'únic camí possible”, va asseverar.

Va criticar la recent decisió del Consell General del Poder Judicial d'apartar temporalment el jutge Santiago Vidal recordant que abans d'això també s'han "vetat" acadèmics, fiscals, escriptors i s'han querellat contra ell mateix i altres consellers per la celebració del 9-N. El President considera que aquestes accions donen un "trist balanç" de la forma de ser de l'Estat espanyol.

No prometre que serà fàcil

D'altra banda, Mas ha criticat aquells partits "que no donen cap garantia de futur" i que prometen que serà fàcil el que no ho és. Reconeix que la feina per aconseguir la sobirania de Catalunya tampoc és un camí fàcil, però ha afegit que ell mai ha dit que ho fos. En canvi, acusa partits com Syriza de prometre coses i "48 hores després fer el contrari del que han dit". Assegura que l'èxit de l'aposta catalana depèn dels catalans i en canvi el govern grec va prometre coses, com la fi de l'austeritat, que no depenien només d'ells sinó del conjunt de la Unió Europea. El president va ser rebut a l'auditori del Tecnocampus amb crits d'independència i a favor de la seva actuació.