Santiago Vidal espera que el CGPJ "prengui una decisió jurídica i no política"

El jutge diu en un acte d'ERC a Mataró que "encara confia en el dret"

  • Redacció - ACN / Foto: ERC
  • Divendres, 06 Febrer 2015 12:45

Santiago Vidal Mataró

El jutge Santiago Vidal assegura que "encara confia en el dret" i ara espera que el ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) prengui "una decisió jurídica i no política". Vidal ho deia a Mataró hores després que Antonio Fonseca, el promotor de l'acció disciplinària, hagi proposat al CGPJ que s'aparti Vidal de la carrera judicial com a autor responsable de dues faltes molt greus previstes en la Llei Orgànica del Poder Judicial. La primera fa referència a "l'exercici d'activitats incompatibles" amb el càrrec de jutge o magistrat mentre que la segona respon a la "ignorància inexcusable" del compliment dels deures judicials. El promotor de l'expedient disciplinari considera que Vidal "ha participat activament i al marge de qualsevol cobertura" en un grup que tenia per objecte elaborar i redactar una constitució catalana.

El magistrat català, per la seva banda, lamentava que a Madrid "tinguin la decisió pràcticament presa" i va explicar que "li sap molt greu" la situació que està vivint i que això li "recorda a temps passats, quan es feien depuracions de càrrecs a partir de decisions purament polítiques o ideològiques".

Emocionat suport

Santiago Vidal va explicar el seu model de constitució catalana ahir dijous al vespre a Mataró, en l'acte "Procés constituent i República" organitzat per l'agrupació local d'ERC. La presència de Vidal va portar fins al Teatre Monumental, i segons dades de l’organització, unes 600 persones que li van donar un emocionat suport davant l’amenaça d’expulsió de la carrera judicial.

Després de la presentació per part de la presidenta local, Anna Salicrú, i del candidat a l’alcaldia mataronina, Francesc Teixidó, el jutge va exposar la seva proposta calendaritzada per al procés, que ha de culminar amb la proclamació de la República catalana i va explicar els trets principals de l’esborrany de Constitució que ha redactat amb un grup de 10 juristes.

Posteriorment hi va haver un torn de preguntes formulades prèviament pels assistents, en el qual el magistrat va respondre algunes de les qüestions més polèmiques que ha suscitat l’esborrany de constitució presentat, com ara l’existència o no d’un exèrcit català i el control continu sobre el compliment del programa polític.