El PSC recorda que les irregularitats de pisos s’han accentuat en l’actual mandat

Baron es mostra disposat a assumir responsabilitats però critica un informe "fet amb presses i ple d'errors"

  • Cugat Comas / Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 14 Gener 2015 12:03

PSC roda premsa PUMSA

El PSC de Mataró no s’ha quedat de braços plegats davant l’informe auditor fet públic que qüestiona l’adjudicació de pisos de PUMSA. El president del grup municipal i exalcalde, Joan Antoni Baron, assegura que “l’actual govern ha estès una ombra de sospita sobre tots els pisos encarregant un informe a corre-cuita que està ple d’errors”. Els càlculs socialistes rebaixen la xifra de 127 casos irregulars a 62, ja que “s’ha donat una xifra exagerada en la qual es comptabilitzen per igual casos ben diferents”, segons Baron. L’exalcalde, que no defuig les possibles responsabilitats polítiques que hagi d’assumir com a màxim responsable del govern el mandat passat, recorda però que “les irregularitats administratives s’han accentuat en l’actual mandat i especialment els darrers mesos, o sigui que no diguin que han posat ordre, que ja portem tres anys i mig de mandat i també s’hauran d’assumir responsabilitats per part de l’actual govern.

El PSC s’ha mostrat crític amb l’informe d’auditoria filtrat, perquè “té errors d’inicials, de dades i conté algunes afirmacions en què dispara amb bala de canó barrejant casos i casuístiques”. En aquest sentit, per exemple, dubta de la legalitat de la prova de creuar cognoms entre adjudicataris i funcionaris, a la vegada que recorda que va ser l’actual govern el que va confirmar en el càrrec a César Fernández al capdavant de Pumsa. “No és cert que tingués un contracte blindat, ni tampoc és cert que es quedessin sols acomiadant-lo”.

"Intencionalitat d'estendre sospites"

El cas de l’exgerent, que va adjudicar a dit un pis al seu fill sense que aquest fos a la llista única de sol·licitants és, segons el PSC, igual que un altre cas detectat del que, denuncien, no s’ha portat a la fiscalia, com sí que es va fer en el cas de Fernández. El PSC veu en l’actitud del govern una “intencionalitat d’estendre sospites a tots els casos, barrejant Pumsa i Prohabitatge i obviant que en l’actual mandat a Pumsa el rigor administratiu no ha estat la norma”.

Les responsabilitats
Baron no esquiva responsabilitats si pertoca, però alerta que “si parlem d’irregularitats administratives caldrà apuntar a les gerències de Prohabitatge i l’actual de Pumsa” i si cal anar a l’àmbit polític “l’actual Alcalde i el seu antecessor estem al mateix sac”. Per depurar responsabilitats, precisament, el partit demana celeritat al govern perquè conclogui l’expedient informatiu obert fa dos mesos pel gerent de l’Ajuntament. “A què esperen per tancar la investigació interna?”, es pregunta Baron.