Vot a favor del PP i abstencions de PSC i ICV-EUiA a les ordenances

L’aprovació dels tributs i taxes supera el darrer tràmit del Ple Municipal

  • Redacció
  • Dimarts, 30 Desembre 2014 16:03

Ple Novembre


Les ordenances fiscals de 2015 van superar de forma sobrada la seva aprovació al Ple Municipal gràcies als vots a favor, òbviament del govern de CiU, i del PP, a més de les abstencions en la majoria de punts de PSC i ICV-EUiA. El regidor no adscrit també va basar el seu posicionament en l’abstenció. Al costat de les ordenances aprovades també es van acordar per segon any consecutiu algunes mesures destinades a fomentar l’activitat econòmica, com ara bonificacions de l’IAE per a la creació de llocs de treball, bonificacions de la taxa de la llicència ambiental per persones joves i/o desocupades o altres ajuts per a les microempreses (màxim 5 treballadors). A més, l’Ajuntament continuarà subvencionant l’any que ve el 100% del rebut de l’IBI pels habitatges cedits a la bossa de lloguer social.

Els principals canvis

Les ordenances aprovades, després d’estar a exposició pública i en període d’esmenes, incorporen diferents canvis. Respecte de la bonificació del 80 per cent de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a les empreses que es traslladen de forma forçosa per raons urbanístiques, finalment es rebaixa al 60 i s’incrementa al 90 per cent en cas de manteniment o increment dels llocs de treball a l’empresa. També s’incrementen les tarifes de la zona esportiva El Sorrall un 1,5 i no s’ha aprovat la proposta de taxa de tractament de residus derivats dels serveis d’incineració de difunts.

Menys d’un 4 per cent d’augment
L’impacte de les ordenances fiscals sobre el contribuent mitjà de cara a l’any que ve pot representar un increment d’uns 14,86 euros que provenen dels increments de l’IBI i de la taxa de cementiri. Els rebuts de l’IBI s’incrementen com a màxim un 3,855%, tal com estava previst, ja que per tercer any consecutiu s’ha establert aquest topall per pal·liar els efectes de la revisió cadastral. Es dóna la circumstància que aquest és el darrer any que la normativa permet aplicar aquest topall. La taxa de cementiris s’incrementarà d’acord amb l’IPC més 2 punts, en compliment del plec de clàusules del contracte amb l’empresa que és la concessionària d’aquest servei.