L'alcalde i set regidors s'autoinculpen als jutjats pel 9-N

Els regidors, de CiU, ICV i CUP, informen de "l'assumpció per part de l'Ajuntament" de totes les responsabilitats

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 29 Desembre 2014 12:56

autoinculpació

L'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), i set regidors de CiU, ICV-EUiA i CUP es van autoinculpar pel 9-N dimecres 24 al matí. Els regidors signants van presentar un document als Jutjats de Mataró on informen "de l'assumpció per part de l'Ajuntament de totes les responsabilitats que puguin derivar del procés participatiu, i admeten ser coautors de les accions que s'imputin als membres del Govern, derivades de l'organització de l'esmentat procés democràtic". Els regidors eren Núria Calpe, Joaquim Fernàndez, Miquel Rey i Ramon Reixach de CiU; Esteve Martínez i Conxita Calvo d'ECV-EUiA, i Xavier Safont-Tria de la CUP.

Els autoinculpats recordaven al document que l'Ajuntament de Mataró va aprovar al ple del 23 de setembre una proposta de resolució de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

L'autoinculpació de l'alcalde i dels regidors arriba dos dies després de l'admissió per part del TSJC de la querella pel 9-N contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau. CiU, amb l'alcalde i set regidors, governa en minoria a Mataró.