Onze regidors denuncien Espanya per voler impedir el 9N

Subscriuen la declaració de centenars d’electes catalans davant institucions europees i mundials

  • Redacció - Fotos Anna Aluart
  • Divendres, 07 Novembre 2014 11:40

Firma denuncia

Els onze regidors de l’Ajuntament de Mataró de partits favorables a la consulta d’aquest diumenge 9 de Novembre van signar ahir, abans de començar el Ple, la denúncia que ahir van fer diferents càrrecs electes del Parlament de Catalunya davant les institucions europees i internacionals com Nacions Unides contra l’Estat Espanyol per vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític.

Van subscriure la declaració l’Alcalde Joan Mora i els regidors Joaquim Fernàndez, Núria Calpe, Montserrat Rodríguez, Pere Galbany, Miquel Rey, Olga Ortiz, Ramon Reixach, Esteve Martínez, Conxita Calvo i Xavier Safont-Tria.

La declaració subscrita assegura que “el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà i, com a tal, es reconeix a sí mateix el dret a decidir el seu futur polític” i que “existeix una manca absoluta de voluntat política per part del Govern espanyol per establir marcs de diàleg i de negociació i també constatem la seva negativa permanent a fer possible l’exercici del dret a decidir del poble català”.

Firma denuncia

“Obrar en conseqüència del mandat democràtic”

La mateixa denúncia, que s’empara en “ principis democràtics que inspiren la Carta Fundacional de les Nacions Unides i dels successius pactes i tractats internacionals que garanteixen els drets dels pobles” assegura que “Ens sentim legitimats per emprendre totes les actuacions necessàries, de forma pacífica i democràtica, que ens permetin conèixer la voluntat majoritària del poble de Catalunya amb relació al seu futur polític i , posteriorment, per obrar en conseqüència seguint aquest mandat democràtic”.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: