Cinc col·legis electorals i centenars de voluntaris preparats per a la votació del 9N

La impugnació del procés participatiu dimarts no frenava ni la convocatòria ni les ganes de votar diumenge sobre el futur de Catalunya

  • Redacció // Fotos: Pacte Mataroní pel dret a decidir i Lluís Rugama
  • Divendres, 07 Novembre 2014 00:00

Ciutat 2014/2015 mapa orientatiu votacions

Milers de mataronins estan cridats aquest diumenge a participar  en la votació per saber quin volen que sigui el futur econòmic de Catalunya. Diumenge és 9 de novembre, la data més interioritzada, repetida i esperada en molt de temps i res sembla que pugui aturar la voluntat de bona part de catalans de tornar-se a expressar sobre com volen que sigui el país en un futur.


A principis de setmana regnava una mena de calma tensa que només la impugnació del Procés Participatiu, decretada dimarts pel Tribunal Constitucional, va esberlar. El nou entrebanc judicial, de seguida respost pel govern de la Generalitat, entitats a favor del Dret a Decidir i partits partidaris de la Consulta, afegia un altre episodi a la llarga història que va arrencar amb l’històric acord per una data i dues preguntes que tot apunta que es respectaran. Si més no d’alguna de les maneres.

Cinc instituts

Mataró disposarà de cinc col·legis electorals, amb meses integrades per voluntaris. Són els cinc instituts de la Generalitat i que el Pacte Mataroní pel Dret a Decidir va difondre el mapa per aclarir on pot cadascú efectuar el seu vot en aquest procés. Les entitats pro-Consulta van fer públic dimarts un comunicat en el qual demanaven una participació massiva diumenge: “Davant de la convocatòria del procés participatiu obert per la Generalitat de Catalunya, les entitats promotores del Pacte Mataroní pel Dret a Decidir fan una crida a la ciutadania de Mataró per participar massivament en el procés participatiu del pròxim 9 de novembre”, asseguraven.

Diumenge és el dia i, de nou del matí a vuit del vespre, el quan es podrà exercir el dret a vot. Voluntaris del Procés Participatiu recorden que és probable que es registrin cues als instituts habilitats com a meses electorals, perquè el procés és més llarg i complex que els d’unes eleccions convencionals. És per això que recomanen anar amb temps a exercir el dret a vot, i que sobretot es mantingui la calma en cas de qualsevol alteració de l’ordre públic. Igualment, recomanen portar la butlleta de votació impresa i emplenada de casa per alleugerir el procés a la mesa.