Duran i Lleida rebutja a Mataró una llista única i una possible DUI

Clou el Congrés d’Unió de Joves assegurant que "Catalunya mai serà un estat independent que pugui sobreviure sense pactar amb Espanya i la UE"

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 20 Octubre 2014 11:07

Duran

El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va advertir diumenge, des del Centre de Congressos del TecnoCampus, que el conflicte a Catalunya no es podrà resoldre sense una negociació amb l'Estat. "Catalunya mai serà un estat independent que pugui sobreviure sense pactar amb Espanya i escoltant i parlant amb la Unió Europea", va assenyalar Duran en la cloenda del 16è Congrés Nacional d'Unió de Joves. El líder d'Unió tampoc es va mostrar favorable a la creació d'una llista única en unes plebiscitàries si això comporta una DUI immediata. "Si es vol declarar la independència el dia següent jo no hi estic d'acord. I ho dic pensant en Catalunya i en l'interès de la societat catalana", va dir Duran i Lleida.

"S'està proposant una llista única de país. ICV no ha dit que no hi anirà, però està claríssim que no hi va. No sé què farà la CUP, però no crec que tingui cap interès en ser-hi. I no crec que altres forces polítiques tinguin interès en que la CUP hi sigui", va reflexionar en veu alta el president del comitè de govern d'Unió, que també es va referir a les altres dues 'potes' d'aquesta suposada llista única. "A CDC n'hi ha que diuen que volen fer-la, i només amb Esquerra; parlem-ne. Unió no es nega a parlar de res, absolutament de res", va avisar Duran. "Fins i tot, si unes noves generacions de CDC el que desitgen és substituir la coalició de CDC amb Unió, per una coalició de CDC amb Esquerra, parlem-ne també clarament. Parlant la gent s'entén", va disparar el líder d'Unió.