Judici a dos maresmencs per cremar una foto del Rei

La CUP i Alerta Solidària se solidaritzen amb els joves independentistes

  • Redacció
  • Dimarts, 30 Setembre 2014 16:23

CUP  david fernàndez-protesta

Demà dijous s’ha de celebrar a l’Audiència Nacional de Madrid el judici contra en Jordi i en Guifré, els dos independentistes maresmencs que s’enfronten a ser condemnats a pagar 10.800 euros per haver cremat una foto de Juan Carlos I, l’11 de setembre de l’any passat. La previsió és que, en cas de no realitzar el pagament de la multa, els joves siguin condemnats a sis mesos de presó si es confirmen els càrrecs demanats per l’acusació i la fiscalia.

Per aquest motiu, la CUP i Alerta Solidària donen mostres de solidaritat als encausats organitzant un viatge a Madrid per mostrar-los suport i rebutjar els càrrecs que se’ls imputen.

“Una obligació ètica”

En una roda de premsa realitzada la setmana passada davant dels jutjats de Mataró, David Fernàndez, diputat de la CUP al Parlament, va definir la figura del Rei com “infestada de corrupció”, afegint que “cremar una fotografia seva sembla més una obligació ètica que qualsevol altra cosa”. Tant la CUP com Alerta Solidària consideren el judici contra els dos maresmencs com un acte de “persecució i criminalització” de l’independentisme.