El Ple pren dos acords rebutjant el terrorisme

L’Ajuntament s’adhereix al Manifest de Madrid i condemna l’ús partidista de la violència

El Ple de l’Ajuntament del passat dijous 12 de febrer, va tenir com a destacat protagonista el terrorisme. I és que en aquesta sessió del Ple, es van aprovar dues mocions contra qualsevol manifestació terrorista.

Adhesió al Manifest elaborat en el I Congrés Internacional de Víctimes del Terrorisme
La primera de les mocions va ser presentada pel grup municipal del Partit Popular i consistia en l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró al Manifest de Madrid elaborat en el I Congrés Internacional de Víctimes del Terrorisme que s’ha celebrat recentment en aquesta ciutat. Els vuit punts que componen el manifest es poden resumir en la demanda del compromís de tots els governs en la lluita contra el terrorisme i en la protecció i ajuda a les seves víctimes; en la demanda a la comunitat internacional que harmonitzi les seves legislacions internes en matèria de terrorisme i en tot allò que afecta a les víctimes; i en la demanda a diversos sectors de la societat com les ONG’s, organitzacions civils defensores dels drets humans, mitjans de comunicació i a la mateixa població civil, que la seva lluita i rebuig al terrorisme siguin constants, fent sentir les seves veus.

Els acords que l’Ajuntament va prendre en relació amb aquest manifest consisteixen en la seva adhesió als vuit punts que el componen i en fer arribar aquest acord a l’organització del I Congrés de Víctimes del Terrorisme i a totes les institucions i entitats que hi van donar suport. La moció va ser aprovada amb els vots a favors del partit que la va presentar, PSC, CiU i amb les abstencions d’ICV-EUiA i ERC.

Moció unànime
En segons lloc, també es va aprovar una moció de condemna a l’ús de la violència i el terrorisme amb finalitats polítiques. Aquesta va ser presentada per via d’urgència per part d’ERC i ICV-EUiA, i va ser aprovada per unanimitat. Així, tots els grups polítics van acordar fer públic el ferm rebuig de l’ajuntament a l’ús de la violència amb finalitats polítiques independentment de la cobertura ideològica que adoptin, fer pública la seva solidaritat amb totes les víctimes de qualsevols tipus de violència terrorista, fer una crida a la comunitat internacional perquè assumeixi la seva responsabilitat i impulsi avenços per fer possible una convivència pacífica i democràtica a la vegada que potenciïn les mesures de prevenció de conflictes, manifestar l’oposició a qualsevol intent d’instrumentalització o utilització barroera del fenomen terrorista amb finalitats ideològiques o polítiques,… Finalment, es va decidir fer arribar l’acord a l’organització del I Congrés de Víctimes del Terrorisme.