Fernàndez o Calpe: mutisme sobre el successor de Mora

Núria Calpe i Joaquim Fernàndez mantenen opcions de ser escollits

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 02 Setembre 2014 11:28

Fernandez i calpe

Amb el setembre arranca un nou curs polític local que desembocarà en un nou Ajuntament després de les eleccions municipals. Serà el quart curs d’una legislatura marcada pel govenr en minoria de CiU i també els darrers mesos de Joan Mora com Alcalde, el primer convergent en trencar l’hegemonia socialista de la democràcia mataronina. Mora va anunciar setmanes abans de les vacances que no repetiria al capdavant de la llista de CiU a les properes eleccions deixant un buit en el cartell electoral que encara no ha pogut o no s’ha volgut omplir. La retirada per motius personals de l’Alcalde aboca el partit a nomenar un nou cap de llista del que encara no se’n coneixen nom i cognoms. I el mutisme del partit al respecte segueix igual.

Successor o successora, Fernàndez o Calpe; aquesta és la qüestió. Del trident que es va posar sobre la taula de possibles successors el mateix dia de l’anunci de la marxa de Mora –el format pels regidors Quim Fernàndez, Núria Calpe i Miquel Rey– per Santes ja es donava per descartat aquest darrer segons una font que si bé no és del pinyol de CiU sí que forma part de l’entorn del partit. Rey apunta a repetir a les llistes però no a anar-hi al capdavant. El mateix Fernàndez, com a cara visible de CDC a la ciutat, havia dit que la intenció és que hi hagués candidat abans de Festa Major, extrem al qual no es va arribar, per desacords interns segons la mateixa font. El nom, però, no hauria de tardar gaire temps més i sortiria d’entre el primer tinent i la segona tinenta d’Alcalde de l’actual govern. Fernàndez o Calpe. Tots dos s’haurien postul·lat al respecte i buscarien el suport de l’executiva.

Se sabrà a meitat de mes

Es dóna la circumstància que tot i que pugui donar l’impressió que CiU va tard en l’elecció del seu cap de llista el darrer cop que el partit a nivell local es va enfrontar a una situació similar també va esperar a inicis de setembre, a les beceroles d’un nou curs polític, per anunciar qui seria el seu cap de llista. Era el 4 de setembre de 2006 quan es va donar a conèixer que un empresari de nom Joan Mora es presentaria com a alcaldable. Aquest 2014 l’elecció es demorarà una mica més i se n’anirà a mitjans d’aquest mes quan s’haurà de veure quin dels dos tinents d’Alcalde ha sabut sumar el màxim de suports per ser el cap de cartell el maig del 2015.