La FMC destitueix el seu secretari general i obre una investigació interna

El comitè executiu de la federació crea un compte perquè els alcaldes puguin dipositar les retribucions posades en dubte

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 07 Juliol 2014 09:34

Joan Mora, sortint de la FMC

La Federació de Municipis de Catalunya va destituir divendres el seu secretari general, Adolfo Moreno. Així ho va acordar el comitè executiu de la federació, que va rebutjar la dimissió de Moreno perquè va preferir adoptar la fórmula de la destitució. El comitè va decidir també obrir una investigació interna per delimitar responsabilitats si s'escau, a més d'obrir un compte perquè els alcaldes que ho vulguin puguin dipositar les retribucions posades en dubte.

El President de la FMC Xavier Amor va comunicar que el comitè executiu havia acordat destituir el secretari general de la federació, Adolfo Moreno, amb el temps suficient per fer un traspàs ordenat. No han volgut acceptar la seva dimissió, sinó que han optat per la fórmula de la destitució. Moreno tenia l'informe que posa en dubte el cobrament de dietes per part de 44 alcaldes, informe que data del febrer però que els alcaldes no el van conèixer fins la setmana passada.


Mora no descarta demanar més responsabilitats

L’Alcalde de Mataró i vicepresident de la FMC Joan Mora va recordar que el president de la federació ja va demanar una auditoria interna fa uns mesos i va quedar satisfet. "En el seu moment va ser enganyat. Una vegada t'enganyen, dues també, però la tercera ja seria una altra cosa", va avisar. Mora demana al president de la federació que prengui les decisions que s'havien d'haver pres "temps enrere i de forma fulminant". L'alcalde de Mataró no descarta demanar més responsabilitats al marge del secretari general en funció dels resultats de la investigació interna.

Els alcaldes de CiU s'han retirat de la FMC fins que no s'aclareixi la situació, a més de retornar les retribucions posades en qüestió. També ho han fet els alcaldes de PSC, ERC i ICV-EUiA. El PPC, per la seva part, ho farà si es demostren irregularitats.