CiU es retira de la FMC i Mora proposarà que Mataró també ho faci

L’Alcalde es declara “enganyat” i demana “depurar totes les responsabilitats”

  • Redacció
  • Divendres, 04 Juliol 2014 14:37

Mora

Joan Mora i la resta d’alcaldes que CiU té el comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya es retiraran de la FMC "fins que es depurin responsabilitats, es donin explicacions i garanties sobre com està la situació" del pagament de presumptes sobresous, segons ha explicat l'alcalde de Mataró, Joan Mora. Mora diu que el cas posa en dubte "la gran missió" de la Federació i assegura sentir-se enganyat per l'entitat. En aquest sentit, els alcaldes de CiU es qüestionen la continuïtat del secretari general de la FMC, Adolfo Moreno. "Hem de separar les pomes podrides que hi pugui haver, però no podem posar a tothom en el mateix sac", ha etzibat Mora. L’Alcalde proposarà a la resta de portaveus dels grups municipals mataronins que Mataró també suspengui la seva presència a la institució fins que es resolgui el cas.

En roda de premsa, l’Alcalde ha assegurat sentir-se “del tot enganyat per l’anterior presidència i el secretari general de la Federació” als que ha acusat de “deslleialtat envers els Alcaldes, han actuat entre la incompetència i la mala fe”. Mora ha recordat que ahir ja va dipositar els imports percebuts i ha demanat a l’actual president de la FMC Xavi Amor que “aclareixi si era coneixedor d’aquesta situació i de l’informe que revela la irregularitat dels cobraments des del passat febrer”. Respecte d'una trucada de Manuel Bustos que recull la instrucció del cas, Mora assegura que “no vaig entendre res del que em va dir ni vaig fer res que em demanés”. Fonts pròximes a l’Alcalde asseguren que la relació entre l’anterior batlle de Sabadell i Mora eren distants.

Aquesta tarda hi ha reunió a la Federació en la què Mora demanarà el cap del secretari general de l’entitat i que “es depurin totes les responsabilitats, polítiques i legals” per aclarir un fet que ell defineix com “l’engany de l’antipolítica que necessitava a alcaldes de bona fe per seguir operant malament”.