Joan Mora no repetirà com a alcaldable per motius personals

CiU inicia el procés per escollir nou cap de llista a menys d’un any de les municipals

  • Redacció. Foto: Albert Canalejo
  • Dijous, 05 Juny 2014 12:44

L'Alcalde Joan Mora anunciant que no es presentarà

Joan Mora no encapçalarà la llista de Convergència i Unió a les eleccions municipals del 24 de maig del 2014. L’actual Alcalde va comunicar ahir dimecres a l’assemblea de la federació nacionalista i aquest migdia als mitjans de comunicació, la decisió que atribueix única i exclusivament a motius personals: “Només hi ha una cosa que m’estimi més que la ciutat, la política i el país i és la meva família, que ara em necessita amb ells i per això faig aquesta passa”, ha assegurat. Mora es va presentar d’alcaldable a les eleccions del 2007 per ser durant quatre anys cap de l’oposició. El 2011 va liderar la històrica victòria de CiU que governaria per primera vegada en la democràcia mataronina.

Mora ha anunciat, acompanyat de tot el seu equip de govern i col·laboradors i dels màxims responsables de CDC i UDC, la decisió de no presentar-se l’any que ve a les eleccions. “El que queda de mandat seguiré al peu del canó, al servei del projecte i del país, però prenc aquesta decisió per raons estrictament personals, sense cap tipus de raó de fons o doble lectura”, ha assegurat l’Alcalde. Mora ha comentat que “quan em vaig presentar per primer cop ja vaig dir que m’hi estaria vuit anys però és cert que la il·lusió que m’ha fet dedicar a la ciutat és un honor que mai podré tornar als ciutadans”. Tot i això ja fa temps que havia pres la decisió “d’estar més pels de casa, que és el que ara toca i són els que em necessiten”. L’Alcalde va comunicar la decisió formalment a l’assemblea de CiU i ha assegurat que el President Mas també n’està al corrent.

Mora anunciant la seva renúncia

“No és un no a la política”

La decisió del quart Alcalde de la nova democràcia mataronina de no concórrer de nou a les eleccions no és, segons ell mateix ha afirmat “un no definitiu a la política”. El mateix Mora ha assegurat que “ara mateix toca el que toca però no descarto res en un futur, m’estimo la política i el país”. Es dóna la circumstància que l’anunci de Joan Mora arriba dos mesos després que Joan Antoni Baron, exalcalde del PSC, anunciés que no es presentaria a les eleccions municipals. Els dos principals partits de la ciutat estrenaran, doncs, l’any que ve, alcaldable.

Elecció d’un nou cap de llista
Coneguda la decisió de Mora, Convergència i Unió de Mataró espera accelerar el procés per designar l’alcaldable de les eleccions de 2015. Des de CDC el també Tinent d’Alcalde Joaquim Fernàndez ha assegurat que “encara no hi ha noms sobre la taula però en Joan –Mora– ha sabut treballar amb equip i tant al govern com dins de Convergència i d’Unió hi ha gent de prou vàlua”. La identitat del substitut de Mora al capdavant de la federació es podria donar a conèixer en poques setmanes. Fernàndez ha assegurat que “la decisió de l’Alcalde ens deixa amb el cor dividit, estem contents perquè la seva família el recuperarà però també veiem que Mataró perd un gran Alcaldable”.