El PP demana comissaries de la Policia Local als barris amb més inseguretat

Asseguren que el succés de Cerdanyola “no és aïllat” i que cal “més mà dura”

  • Redacció
  • Dimarts, 08 abril 2014 11:00

Jose Manuel Lopez pp

El Partit Popular de Mataró ha volgut esperar una setmana i escaig per reaccionar al tràgic succés de Cerdanyola on un jove va morir a mans d’un menor per agressió amb arma blanca. Els populars hi reaccionen, però, negant la major del que el govern va qualificar de “cas aïllat” i recuperant una antiga reivindicació seva per actuar “amb més mà dura i més policia al carrer als barris on fa falta”. Per això els populars proposen augmentar el nombre d’agents de la Policia Local dels 160 actuals als 195 que, asseguren, pertoquen per ràtio a la ciutat i també que es creïn comissaries als barris amb més problemàtiques i inseguretat. José Manuel López assegura que “es podrien aprofitar equipaments municipals i centres cívics i no caldria invertir en nous edificis però així s’aconseguiria estar a sobre de les zones amb més incidència”.

Per a López “una situació com la viscuda a Cerdanyola no és nova i no es pot dir que sigui un fet aïllat. Si no s’actua, ningú pot assegurar que no es repeteixi”. És per això que el PP carrega les tintes del seu discurs i advoca per un nou pacte a nivell local “per la seguretat i la convivència”. El PP voldria que aquest pacte no inclogués només els partits polítics sinó també representants de comunitats de nouvinguts: “Proposem que els representants de les comunitats es comprometin a exercir un cert control”. Una altra reivindicació que López posa sobre la taula és que el govern accepti l’entrada dels grups de l’oposició a la Junta local de seguretat i, igualment, els populars es posen a disposició de la ciutat “per demanar a la Delegació del Govern que augmenti la dotació de Policia Nacional”.

Les càmeres, 3 anys tard

El PP de Mataró assegura que l’anunci de l’Ajuntament d’instal·lar una càmera de videovigilància en zones on es detecta “trapicheo” i altres incidències arriba, segons López, “tres anys tard, ja que nosaltres ho vam proposar ja el 2011 mentre el govern s’ha dedicat a canviar el model policial a costa de la Policia de Barri i a fer una comissaria mòbil caríssima amb resultats molt pobres”. Respecte de la incidència sobre el petit tràfic de droga, López assegura que “no es fa tot el que es pot fer, com a mínim els hauríem de fer la vida impossible i tenir tolerància zero”.