David Bote: “Tenim l’oportunitat de recuperar l’alcaldia”

És l'únic aspirant que s'ha presentat al procés de primàries dels socialistes mataronins

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 12 Març 2014 13:35

David Bote


David Bote apunta a candidat del PSC a l'alcaldia de Mataró l'any 2015. És l'únic aspirant que ha oficialitzat la seva cursa a la recerca dels avals necessaris per validar la seva candidatura i compta, a més, amb el suport de la direcció comarcal del partit. Bote, un jove doctor en física de 32 anys afronta el repte amb un esperit renovador però amb l'inconvenient de ser un polític poc conegut a la ciutat: "Entenc que la meva candidatura pot sobtar i que hi ha una manca de temps per donar a conèixer el projecte", reconeix. Tot i això, Bote es mostra il·lusionat per liderar la nova etapa dels socialistes mataronins després del pas enrere de l'exalcalde i cap del grup municipal, Joan Antoni Baron.

David Bote es presenta a les primàries del PSC amb la vista ja posada en les eleccions municipals de 2015: "Tenim l'oportunitat de recuperar l'alcaldia", afirma. El precandidat es defineix com un "socialista molt mataroní" que vol "comptar amb tothom" en un moment de dificultats per al PSC: "La ciutadania ens exigeix treballar en equip". Bote va presentar la seva precandidatura acompanyat del primer secretari comarcal del partit, Xavier Amor, a qui va lliurar la seva declaració de compromisos i un decàleg de valors on ha fet especial menció a la transparència. En aquest sentit, Bote va lliurar també al partit la seva declaració de la renda de l'exercici anterior.

Ciutat i comarca

El primer secretari del PSC al Maresme explica que Mataró és un clar "objectiu electoral" del partit, després que el 2011 els comicis caiguessin del costat de CiU, que governa en minoria amb vuit regidors, els mateixos que el PSC -CiU va guanyar en nombre de vots-: "Tenim un projecte de comarca que ha d'encapçalar aquesta ciutat". Amor explica que amb l'inici de les primàries a Mataró s'engega també el procés arreu de la comarca. Ara seguirà també l'elecció de candidats a Premià de Mar i Pineda de Mar, les altres dues ciutat més habitades del Maresme. "És un procés transparent i de joc net. Volem apropar les decisions importants del partit a la militància".