El PSC de Mataró engega el procés de primàries per escollir alcaldable

L’executiva prioritza “el debat d’idees” i no aclareix si postularà algun candidat

  • Cugat Comas
  • Dijous, 27 Febrer 2014 12:58

Els tres membres de l'executiva del PSC

El PSC de Mataró es va comprometre en el seu darrer congrés fa dos anys, a fer primàries per escollir el seu alcaldable per a les pròximes municipals. Ahir va engegar el procés de primàries amb una assemblea amb mig centenar de militants. Entre el 6 i el 18 de març els candidats tenen temps per sumar un mínim de 40 avals per aspirar a ser pre-candidats. Si hi ha més d’un socialista amb voluntat de ser cap de llista, es farien eleccions primàries el 5 d’abril. En cas contrari, aquell mateix dia, es proclamarà el candidat únic.

Els tres pesos pesants de l’executiva local que van comparèixer en roda de premsa per explicar el procés, el Primer Secretari Xesco Gomar, el secretari de política municipal Javier Naya i el secretari d’organització David Bote no van voler aclarir si aspiren a ser alcaldables o si la mateixa executiva postularà un candidat.

“Garantim una neutralitat absoluta durant tot el procés, posarem els mateixos recursos a disposició i les mateixes facilitats per a tots”, va explicar Bote.

Gomar va recordar que en cas que algun membre de l’executiva volgués aspirar a la candidatura els estatuts l’obliguen a deixcar el càrrec.

Convenció i debat d’idees
Des del PSC de Mataró es treballa en paral·lel al procés de primàries amb el projecte polític del propi partit, que afrontarà les seves primeres municipals el 2015 des de l’oposició. Per això el 21 i 22 de març celebrarà una convenció política oberta a tota la ciutadania a l’Espai Gatassa, per definir la seva alternativa a escala local. “D’aquesta convenció ha de sortir el debat d’idees, el projecte socialista per tota la dècada a la ciutat, l’important és el projecte polític que defensarem i com respondrem a les problemàtiques actuals, no qui encapçalarà la llista”, va dir Xesco Gomar. Javier Naya va apuntar que “seria un frau no renovar el projecte socialista per a aquesta ciutat, cal concentrar-nos en com volem que sigui la ciutat, centrant-nos en aspectes com l’economia i la convivència”.