El PSC denuncia un “engany sistemàtic” pel deute del Rengle

Mostra dades que l’edifici ja ha generat en vendes la meitat del cost i es pregunta per què no s’ha pagat abans

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 25 Febrer 2014 10:19

PSC Baron

Signat l’acord entre Ajuntament i FCC pel deute de l’edifici de negocis del Rengle, el PSC va fer dilluns una passa endavant per denunciar el que, a parer de Joan Antoni Baron, és “un engany sistemàtic per opacitat i amagar informació d’un govern que ha fet servir el deute com a excusa i no l’ha volgut pagar abans”. El cap del grup municipal socialista va fer aquestes declaracions en roda de premsa per explicar “els números del Rengle que el govern no ha volgut que es coneguessin, que vam demanar fa tres mesos i que ens han respost ara”. Són les xifres del què l’Ajuntament ha ingressat per vendes de parts de l’edifici, que pugen a 10,3 milions d’euros més 350.000 euros en lloguers el 2013. “Aquest edifici no deu estar tan mal pensat quan, en només tres anys, ja ha ingressat més de 10,3 milions, amortitzant la meitat de la inversió”, assegura Baron.

Pel PSC, el govern mai ha volgut explicar que l’edifici donava aquests rèdits en els quals destaquen els 6,5 milions de la venda de part de l’edifici a Mercadona. També ha preguntat al govern quant ha ingressat la ciutat en llicències d’activitats, IBI i IAE de les empreses que hi operen.

“Tot això no ho han explicat mai perquè tenen voluntat de no donar una informació que els desmunta el seu discurs catastrofista i el seu atac continu a l’anterior govern. Han volgut deixar el deute del Rengle viu per interès polític, únicament”, etziba Baron.

Ja s’hauria pogut pagar

Pel primer partit de l’oposició “el dramatisme del deute d’aquest edifici és un engany continu per opacitat” i defensen que ja es podria haver pagat el deute a FCC “en part amb els més de 10 milions que ha generat el mateix edifici” o, apunten, amb els 23 milions d’euros pagats per El Corte Inglés a PUMSA. “No han volgut pagar per tenir aquesta xifra de deute on agafar-se contínuament, el deute de l’Ajuntament és important, sí, però el catastrofisme de l’Alcalde passa factura i ara ens trobem amb què les empreses no volen anar a un edifici tan senyalat pel mateix govern”, assegura Baron.