CiU i PSC pacten les ordenances i ja negocien el pressupost

Joan Mora i Joan Antoni Baron exhibeixen sintonia i esperen aprovar els comptes abans del 31 de gener

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 16 Desembre 2013 18:52

Signatura Baron Mora

Les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics de Mataró s’aprovaran dijous en Ple Municipal gràcies a l’acord signat dilluns a la tarda per Joan Mora com Alcalde i representant de CiU i Joan Antoni Baron, president del grup municipal socialista. Per tercer any la mateixa fotografia i la signatura entre els representants dels dos grups majoritaris per segellar un acord de voluntats associat a la proposta impositiva per a l’any vinent. Per tercer any bona cara i exhibició de sintonia. La congelació de tributs amb l’excepció dels augments que vénen donats, és la tònica dominant d’una proposta que recull bona part de les exigències del PSC respecte a la primera proposta convergent.

Joan Antoni Baron va agrair “la disposició i la implicació personal de l’Alcalde per arribar a l’acord” i tots dos van semblar anunciar que hi hauria segona part de la mateixa història respecte dels pressupostos municipals. Tots dos grups ja negocien i s’han marcat com a objectiu aprovar els comptes abans del 31 de gener.

El gran escull a hores d’ara per l’aprovació dels complicats pressupostos del 2014 el representa el deute arrossegat del grup PUMSA en general i la de l’edifici de El Rengle en particular. Resoldre com es refinança el deute municipal és el gran què a negociar i el govern de Joan Mora hi posarà tota la bona voluntat per complaure els rivals-socis socialistes: “Esperem poder tenir una relació més estreta amb el PSC i poder tancar un bon acord com el de les ordenances, volem entendre’ns profundament”, va dir. Joan Antoni Baron veu encara “verd” un acord pressupostari però va assegurar que “té poc sentit allunyar-nos gaire del gener a l’hora d’aprovar-lo, és un pressupost complicat però que cal negociar i treballar”.

“Imatge positiva”

Joan Antoni Baron manté les mateixes línies vermelles que supediten el suport socialista al pressupost municipal. El PSC segueix exigint recuperar i potenciar la figura de la Policia de Barri, té discrepàncies amb el govern en matèria educativa i té en les polítiques de generació d’ocupació un altre dels objectius clau. Tot i això l’Alcalde Joan Mora es mostra esperançat i, davant el somriure còmplice del socialista, va dir que “a la ciutat li convé una altra signatura com aquesta per la imatge positiva que transmetem, hem de ser capaços de mostrar responsabilitat per crear il·lusió en la societat civil”, va assegurar.

El PP també hi votarà a favor
No hi era a la foto però el Partit Popular de José Manuel López també votarà a favor de les ordenances fiscals 2014. “Ens han acceptat al·legacions que consideràvem claus i que eren importants per a nosaltres en matèria de promoció de ciutat, atur i control de la immigració, seria de mals mataronins no votar-hi a favor”, explicava el seu portaveu. Per a López, que el pacte signat en públic no els inclogui “no suposa absolutament res, no volem una fotografia sinó ser fidels al nostre compromís amb els mataronins”.