L’oposició, escèptica amb la comissaria mòbil

Només ICV-EUiA veu positiva la mesura, mentre PP, PSC i PxC la critiquen

  • Mireia Biel / Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 07 Novembre 2013 00:00

Ciutat 2013, crítiques a la comissaria mòbil

Després de la implantació de la comissaria mòbil, els partits polítics ja han fet sentir la seva opinió al respecte. Tots els grups municipals – excepte la CUP, de la qual no s’ha obtingut resposta – s’han mostrat escèptics, tot i que amb matisos. Només ICV-EUiA considera la mesura “positiva” en el seu plantejament, sempre que “ajudi a minimitzar els conflictes que produeix la percepció d’inseguretat, i alhora prioritzi la prevenció i la proximitat”.
Els ecosocialistes també reconeixen que “cal enfortir la prevenció, així com totes les polítiques que enforteixen la cohesió social i la convivència”.

Inversió excessiva

Però a banda d’ICV-EUiA, socialistes, PP i PxC han criticat durament la decisió. Tots consideren fora de lloc la inversió de 64.000 euros. El PSC afirma que és “una acció en clau de màrqueting i no d’eficiència policial” i s’aferra a reclamar que el govern “cobreixi les 14 vacants d’agents de policia que hi ha”, alhora que denuncia que “la comissaria mòbil s’hauria d’haver inclòs en el Pla Estratègic que dorm a les beceroles”.

El PP assegura que “és una mesura de maquillatge i efectisme” i que el que realment necessita la ciutat és “augmentar el nombre d’efectius de policia”. Els populars han aprofitat també per concloure el “fracàs” que ha suposat la reestructuració de la policia de barri, que “ha estat del tot insuficient”.

PxC, al seu torn, considera que “una comissaria mòbil és innecessària perquè no és una prioritat per a la ciutat”. Per això demana al govern que “doti de més mitjans la policia per combatre la sensació d’inseguretat al carrer” i que “deixi de prendre mesures que queden bé davant els mitjans de comunicació, però que tenen una eficàcia nul·la”.