L'Audiència Nacional imputa dos joves per la crema d'una imatge del rei a Mataró

El magistrat Ruz demana al Jutjat de Mataró que els prengui declaració per un possible delicte d'injúries a la Corona

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 28 Octubre 2013 17:14

L'entrada de l'Audiència Nacional

El magistrat de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha decidit obrir diligències prèvies per un possible delicte d'injúries a la Corona durant l'11 de Setembre a Mataró en què es va cremar un retrat del Rei Joan Carles en una concentració convocada pels col·lectius ARRAN, COS i la CUP. En una interlocutòria que s'ha conegut aquest dilluns, el magistrat es declara competent per investigar els fets i demana al Jutjat de Mataró que citi a declarar, en qualitat d'imputats, les dues persones denunciades per la fiscalia: J.P.C i J.N.H.

El jutge pren la decisió d'acord amb la petició de la fiscalia, que el 8 d'octubre del 2013 va denunciar els dos joves pels fets de l'11 de setembre. Segons l'escrit de Ruz, els fets van tenir lloc a les 11 del matí amb motiu d'una manifestació "de caràcter independentista no comunicada a l'autoritat competent i convocada pels col·lectius ARRAN, la COS (Coordinadora Obrera Sindical) i la CUP" pels carrers de Mataró. El jutge apunta que hi van assistir prop de 200 persones i segons la fiscalia quan van arribar a l'alçada del local ocupat "El Teler" els dos denunciats "es van separar del gruix de la manifestació per penjar una pancarta de quatre metres d'alt per dos d'ample amb la imatge de Sa Majestat el Rei" cap per avall "que van encendre, una acció que va ser aplaudida per la resta dels concentrats".

Injúries a la corona

Segons el magistrat, els fets "presenten característiques que fan presumir la possible existència d'una infracció penal constitutiva d'un delicte d'injúries a la corona", però com que la naturalesa i les circumstàncies d'aquests fets "no estan determinades" el que cal és instruir diligències prèvies. Per aquest motiu accepta les competències sobre el cas i demana al Jutjat de Mataró que prengui declaració "en qualitat d'imputats" als dos denunciats, a més d'incorporar a la causa els seus antecedents penals.