PP i PxC es desmarquen de la condemna institucional a l’atac a la seu de la Generalitat a Madrid

Critiquen que no es condemnin de la mateixa manera atacs patits a Mataró

  • Redacció
  • Dijous, 26 Setembre 2013 11:49

Ple de Pressupostos

El Ple Municipal extraordinari d’ahir dimecres va començar sense unanimitat al voltant d’una declaració institucional de condemna a l'atac a Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid que es va produir el passat 11 de setembre. Aquesta Declaració condemnava l’atac per part dels ultradretans durant la passada Diada i instava a la il·legalització dels partits en els què militen els detinguts per aquests fets. La moció s’havia debatut en Junta de Portaveus però no va rebre el suport del PP, que va explicar en un comunicat el seu posicionament, ni de PxC que era present a la votació.

La portaveu d’aquesta darrera formació Mònica Lora va explicar que “no podem donar suport a una condemna d’aquestes característiques quan nosaltres mateixos hem estat perseguits i intimidats i llavors no s’ha condemnat des d’aquí”. Plataforma sí que condemna els fets, ha explicat. La Declaració Institucional va tirar endavant amb els vots de CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP.

També a Mataró

El PP es va abstenir tot i manifestar “la condemna més rotunda contra l’atac i els que el van cometre”. En el seu comunicat, però, els populars expliquen que no es poden sumar a la resta de forces perquè el text aprovat insta a la il·legalització dels partits dels atacants de la seu de la Generalitat i el partit que encapçala José Manuel López demana precisament que quedin fora de la llei “tots els grups que atempten contra la convivència i la lliure expressió de tothom, també els que destrossen seus de partits o agredeixen els seus militants, coses que han succeït a la nostra ciutat els últims mesos”.