El pas de la Via Catalana marca l’agenda de l’Onze de setembre a Mataró

Més de 6.500 persones estan inscrites als 13 trams de Mataró

  • Redacció // Arxiu
  • Dimarts, 10 Setembre 2013 00:00

Ciutat 2013, via catalana a mataró

Demà Catalunya viurà una Diada Nacional marcada per la Via Catalana, la cadena humana que l’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat i que ha d’unir tot el país, des de la Jonquera fins a Alcanar, tot i la prohibició. La convocatòria pretén ser una demostració de força que reiteri la mobilització popular de fa un any en la històrica manifestació de Barcelona.

A Mataró els 13 trams de la Via ja fa setmanes que tenen les inscripcions tancades i hi ha assegurades més de 6.500 persones per cobrir els 6,5 quilòmetres de litoral per on passarà, una persona per metre. Tot i això, la previsió de la mateixa ANC és que molta gent que no s’hagi inscrit baixi a sumar-se a la cadena: “Que la gent vingui amb paciència i ganes de passar-ho bé i fer història, hi hem de cabre tots i segur que hi haurà zones amb fins a quatre cadenes a la vegada”, vaticina Rosa Guanyabens presidenta de l’Assemblea a Mataró.

Abans de les 17:14

La Via Catalana està prevista que es doni les mans a les 17:14 en punt però es demana a la gent que es mobilitzi força abans per facilitar la tasca dels més de 100 voluntaris de l’ANC i Òmnium. També els Voluntaris pel futur reforçaran la logística organitzativa de la cadena. “Demanem a la gent que vingui amb temps, amb protecció pel sol, amb aigua i que després s’afegeixi als actes que hi haurà al Passeig del Callao”, convida Guanyabens. Amb posterioritat a la mateixa cadena hi haurà concerts de la Coixinera i El Veïnat en dos escenaris i una Fira d’Entitats al litoral per arrodonir la Diada Nacional a Mataró.

Des de l’ANC es fa una crida a acudir a la Via Catalana amb la samarreta groga identificativa i amb estelades i senyeres. Així mateix repeteix la crida de l’any passat a què el màxim de gent també pengi les banderes als seus balcons.