El PSC vol que el desmuntatge de Can Fàbregas es pagui amb els diners de El Corte Inglés

Posa en quarantena el projecte de Casa de la Cultura Popular i acusa CiU i CUP de ser “l’origen del problema”

  • Redacció
  • Dilluns, 22 Juliol 2013 13:17

Joan Antoni Baron

Can Fàbregas segueix cuejant. Després que el TSJC dictés que és l’Ajuntament el que haurà de pagar el cost del desmuntatge de l’antiga fàbrica i no els propietaris de la zona, el PSC reacciona posant en entredit el projecte de Casa de la Cultura Popular. El partit planteja al govern que el desmuntatge de la fàbrica es pagui amb els 2,5 milions d’euros que El Corte Inglés destinarà al patrimoni i que havien de servir, segons el paquet d’acords aprovat unànimement en Ple Municipal, per a reconstruir la nau.

Joan Antoni Baron va demanar en roda de premsa al govern que explori aquesta possibilitat, que demoraria la reconstrucció de la Nau en espera que un operador privat la financiï i suposaria l’incompliment dels convenis que el govern va signar amb la CUP i la Plataforma Salvem Can Fàbregas. “Demanem que es valori el global de la situació, nosaltres potser ens hem equivocat en algun punt però aquí CiU i CUP són a l’origen del problema perquè van donar ales a una campanya intencionada”, va dir el president del Grup Municipal Socialista.

“En tot el procés només nosaltres hem votat a favor de la vinguda de El Corte Inglés, ara han de ser uns altres els que han d’assumir el pes d’haver-hi posat traves”

Baron assegura que “no es pot acceptar el xantatge polític de la CUP” en referència a la plausible opció que, si el govern optés per la via proposada pels socialistes, la candidatura independentista reprengués la judicialització del tema. 

Els 2,5 milions
El desmuntatge de Can Fàbregas va costar 1,7 milions d’euros i el PSC proposa pagar-los amb la partida de 2,5 que ha d’abonar el Corte Inglés quan iniciï les obres i que han d’estar destinades a patrimoni local. L’anterior tripartit havia planejat destinar-los a Can Marfà i l’acord de Ple d’aquest 2013 els situava en la reconstrucció de Can Fàbregas per acollir la Casa de la Cultura Popular que hauria d’obrir el 2015.