Front inèdit PSC-PP-ICV-EUiA per reclamar la segona línia del Coromines

L’oposició adverteix Mora que si no la recupera “no té cap credibilitat”

  • Cugat Comas - Anna Aluart
  • Dijous, 16 Maig 2013 10:10

Acord pp, psc i icv pel Coromines

 

Fotografia inèdita per una suma de forces peculiar. Ahir dimecres van comparèixer plegats davant els mitjans els representants del PSC, el PP i ICV-EUiA a l’Ajuntament de Mataró, a més dels diputats popular i socialista. El motiu, reclamar places d’escola pública al centre o el que en aquest cas pot quedar plasmat en primera instància en reclamar la reobertura de la segona línia del Joan Coromines. La “pinya” de populars, socialistes i ecosocialistes, però, apunta a tota la política educativa del govern Mora: “No podem compartir ni la política de fets consumats i enganys de l’Alcalde ni que el regidor d’educació estigui perdut i qui governi l’educació de la ciutat sigui el director dels Serveis Territorials”, va dir Joan Antoni Baron, del Grup Municipal socialista.

Tots tres partits es van reunir amb famílies del Coromines i l’Angeleta Ferrer abans de comparèixer davant la premsa. Les reclamacions dels tres són meridianes: “No acceptarem cap altra solució que no sigui la reobertura de la línia del Coromines”, va dir Baron mentre Conxita Calvo, regidora d’ICV-EUiA va acusar Mora de “traïr la confiança del Ple Municipal i de les comunitats educatives, a qui tantes vegades ha supeditat qualsevol tipus d’acord”. Ni PSC, ni PP ni Iniciativa creuen en la justificació de “lapsus” que el govern municipal dóna a l’anunci de la Consellera Rigau de fusionar les dues escoles del centre: “Ja té mèrit aquest govern de posar-nos a aquests tres partits d’acord”, va ironitzar el popular José Manuel López, que va carregar contra les maneres del govern “tots sabem com pateixen les famílies en dies com els actuals, quan gairebé comencen les matrícules, CiU ha jugat amb aquest patiment i ha avançat amb una política de fets consumats que no podem aprovar”, resumia.

Acord pp, psc i icv pel Coromines1

Tots tres partits duran la seva unió de forces al Parlament en la moció que s’ha de debatre i votar avui i adverteixen Mora que no acceptaran cap altra solució que la reobertura. “Li exigim que es faci sentir, no entenem com ha estat incapaç de reunir-se amb la Consellera per demanar-li alt i clar el que aquí diu defensar”, assegura Baron. Per Calvo, la política governamental va més enllà i representa “un atemptat contra l’escola pública, al centre no sobra una línia de p3, més aviat en falta una altra”.