El Ple tanca la polèmica de Dolo i n’obre una de Participació

Més enllà de Romeros i Bassas, el Ple estrena nou centre de polèmica: Carlos Fernández

Els precs i preguntes del Ple sempre es van ressó de les polèmiques més recents de la ciutat. En aquesta ocasió, el Ple va servir per posar punt i final a la ‘picabralla’ entre Xavier Dolo i l’IMPEM amb la presència de Dolo a la sala de plens mentre Alícia Romero responia les preguntes formulades per l’oposició i definia la polèmica com un ‘malentès’.

El Ple va estrenar, però, un nou protagonista de la polèmica: el regidor de Participació, Carlos Fernández. A més d’haver de defensar la reducció del butlletí municipal ‘MésMataró’, Fernández va rebre acusacions directes per part de CiU en referència a un incident ocurregut en un consell de participació dels barris del nord, quan va prohibir l’entrada a uns veïns, segons ells, “enèrgicament i alçant el to de veu”. Malgrat Fernández va defensar la seva actuació amb un canvi de reglament en la formació d’aquests consells, es va veure obligat a demanar disculpes.

Amb tot això, Fernàndez encara va tenir temps de sentir-se ofès per unes paraules del rei Pellofa i fer-ho palès aprofitant que havia de respondre una pregunta de la CUP sobre el retard en l'inici del Carnestoltes. L'alcalde, però, va recordar al senyor Fernàndez, amb humor, que sortir al discurs del Rei Pellofa és com sortir a Polònia, "s'han de preocupar els que no hi surten".

La frase

"Jo al senyor Fernàndez li treuria el càrrec de President del Consell de Participació"- Joan Mora, CiU