El futur del CEIP Menéndez i Pelayo, sobre la taula del Ple

La comunitat educativa proposa alternatives pel futur del centre que desapareixerà en uns anys

Pocs minuts abans del final del Ple, es va posar sobre la taula un nou tema: el futur del CEIP Menéndez i Pelayo. Els pares i mares de la comunitat educativa del CEIP van tenir la paraula, gràcies a una pregunta de CiU. D’aquesta manera, es va posar sobre la taula el futur del centre, que ja des del curs passat no compta amb classes de P3.

Segons els pares i mares, el projecte és endarrocar-lo i passar els alumnes a un nou centre “enlloc de l’opció menys traumàtica que seria ampliar el centre amb el descampat del costat”, comentaven com a opció uns i altres. En la seva resposta, però, la presidenta de l’Institut Municipal d’Educació, Conxita Calvo, va explicar quin estava sent el procés i va destacar que, en la situació actual, un centre nou és més barat que modificar-ne un altre.

Calvo va afegir, a més, que la direcció del centre ja sabia que el futur de l’escola era la desaparició però que es faria “de la millor forma possible, ja que tancar una comunitat educativa sempre és difícil i dur”. Conxita Calvo va explicar que el canvi de guardia al Servei Territorial i l’inspecció de la zona havia endarrerit el procés però que aquest es portaria a terme “amb la màxima cura”.